Προσκεκλημένος από τον σύλλογο των δασκάλων τού Δημοτικού Σχολείου Σαγεΐκων και τον σύλλογο γονέων, επεσκέφθη το δημοτικό σχολείο της κωμοπόλεως ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να ευλόγηση τούς δασκάλους και τούς μαθητές και να μεταφέρει σε όλους την αγάπη και την στοργή της Εκκλησίας και το αμέριστο ενδιαφέρον για τά παιδιά. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο Εφημέριος Σαγεΐκων π. Νικόλαος Ριτσίκαλης.

Στό πλαίσιο αυτής της επισκέψεως, τόσο η διευθύντρια τού σχολείου, όσο και η πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη όλων, προς τό πρόσωπο τού Σεβασμιωτάτου και προς την τοπική Εκκλησία γενικώς, διότι η Μητρόπολξ, έχει αναλάβει την προσφορά προγεύματος στους μαθητές τού Σχολείου καθ’ όλην την διάρκεια τού έτους, αφού η περιοχή αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις.

Τα παιδιά τραγούδησαν και προσέφεραν έργα πού ζωγράφισαν με πολλή αγάπη για τον Σεβασμιώτατο, στον οποίο εδόθη επίσης τιμητική πλακέτα.

Στην συνάντηση αυτή, παρέστησαν ο Σχολικός Σύμβουλος τής περιοχής, Εκπρόσωποι τού Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος, ο Πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων Δυτικής Αχαΐας, η υπεύθυνη τού σταθμού υγείας κ.λ.π.

Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε με θερμά λόγια για τό έργο των δασκάλων, τούς συνεχάρη και τούς επαίνεσε, όπως και τούς γονείς και φορείς τής περιοχής, στην οποία διαμένουν πολλοί αδελφοί μας Ρομά και έδωσε πνευματικές συμβουλές κυρίως πρός τούς μαθητές, στους οποίους προσέφερε από μια εικόνα τού Κυρίου.

Σημειώνομε ότι η Ιερά Μητρόπολη Πατρών ευρίσκεται κοντά στην Εκπαιδευτική Κοινότητα και συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως στον αγώνα των Εκπαιδευτικών πάσης βαθμίδος και των μαθητών, όπως και των γονέων τους. Προσφέρει  δέ και σε άλλους μαθητές άλλων Σχολείων, το απαραίτητο πρόγευμα συμβάλλουσα και μέ αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών, λόγω της πολυεπίπεδης κρίσεως.