Αρχική » Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου

από christina

Με κατάνυξη και τηρουμένων όλων των απαραιτήτων μέτρων υγειονομικής προστασίας τελέσθηκε σήμερα 14-8-2021 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Πάριος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Κατά την Ακολουθία της Λιτής πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας, στον περίβολο του Ιερού Προσκυνήματος όπου και ετελέσθη η Ακολουθία της ευλογήσεως των Άρτων.

Μετά τα Απόστιχα, ο κ. Καλλίνικος προσφώνησε τον προσκεκλημένο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, ο οποίος και εν συνεχεία εκήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, οι Βουλευτές κ. Κατερίνα Μονογυιού, κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και η κ. Θεοδώρα Τζακρή, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος κ. Ελευθέριος Πετρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνος Ανθούλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας της νήσου καθώς και φορέων και Συλλόγων.

Μετά την ολοκλήρωση του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε όπως πάντα Ιερά Αγρυπνία, η οποία τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες.

esperinos paros 1

esperinos paros 1

esperinos paros 1

esperinos paros 1

esperinos paros 1

esperinos paros 1

esperinos paros 1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ