Αρχική » Απεσταλμένος των ΗΠΑ για θέματα θρησκείας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Απεσταλμένος των ΗΠΑ για θέματα θρησκείας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

από kivotos

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ παρέθεσε δείπνο εργασίας στις 7 Μαρτίου στον ειδικό απεσταλμένο για θέματα Θρησκείας και Διεθνών Σχέσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθηγητή Shaun Casey, στην πρέβειρα των ΗΠΑ και στη συνοδεία τους.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Casey για την τρέχουσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο και ιδιαίτερα για τις προοπτικές και τη συμβολή των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου στην αναζήτηση μιας δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Εκκλησίας Κύπρου στις Βρυξέλλες, Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, καθώς και ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ο κ. Casey επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εν εξελίξει διαλογο των θρησκευτικών ηγετών στην Κύπρο και τις δυνατότητες χειροπιαστών αποτελεσμάτων αυτού του διαλόγου. Η επίσκεψη του κ. Casey γίνεται στο πλαίσιο της εμπλοκής των ΗΠΑ στο θέμα του Κυπριακού.

Ο Μακαριώτατος τόνισε την ανάγκη η λύση που τροχιοδρομείται να είναι ισοζυγισμένη και να λαμβάνει υπόψιν τις ανησυχίες τόσο των ελληνοκυπρίων όσο και των τουρκοκυπρίων, για να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κυπριακό λαό και για να είναι βιώσιμη. Μια λύση που να διασφαλίζει την ιστορική συνέχεια τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και των Ελληνοκυπρίων στη γη των πατέρων τους και να μην τους εξαναγκάζει σε εκπατρισμό, όπως συνέβηκε ήδη με την μεγάλη πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων. Η Κύπρος, τόνισε ο Μακαριώτατος, μπορεί να αποτελέσει ένα βραχίονα σταθερότητας στην φλεγόμενη Μέση Ανατολή και αυτό είναι προς το συμφέρον όλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ