Αρχική » Μητρόπολη Γρεβενών: Παιδικό βιβλίο για τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά

Μητρόπολη Γρεβενών: Παιδικό βιβλίο για τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά

από christina

Η Μητρόπολη Γρεβενών, με πρωτοβουλία του Κέντρου Νεότητός της, προέβη στην έκδοση ενός παιδικού βιβλίου αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά, τον Νεομάρτυρα, που κατήγετο από τα Γρεβενά και μαρτύρησε στα Ιωάννινα.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Επιτέλους ήρθε, έφτασε, γεννήθηκε, το έχουμε στα χέρια μας. Πρόκειται για την πρώτη εκδοτική προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών και αφορά στην, κατά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, «…πρωτοβουλία και την έμπνευση του Κέντρου Νεότητάς μας για την έκδοση του εικονογραφημένου παιδικού συναξαριστή του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα, του «εν Γρεβενοίς γεννηθέντος και εν Ιωαννίνοις τελειωθέντος», μέσα από τις εικόνες του εξαίρετου σκιτσογράφου Χρήστου Γουσίδη, με το οποίο αρχινά το ταξίδι μίας σειράς παιδικών βιβλίων για τους Αγίους των Γρεβενών».

Με ευχαριστίες να οφείλονται, τόσο στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος του ομώνυμου χωριού, όσο και στην Αδελφότητα Απανταχού Αγιοργιτών «Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος» για την συμπαράστασή τους, «Ο Αη Γιώργης ο Φουστανελάς», συμμετέχοντας στον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν, αγίους και μη, για την απελευθέρωση αυτού του μαρτυρικού τόπου. Γι’ αυτόν τον λόγο και αφιερώνεται στα παλικάρια, τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, ευχόμενοι ο προστάτης Άγιός τους να τους σκεπάζει πάντοτε με την μαρτυρική χλαμύδα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ