Αρχική » “Η ελεημοσύνη…ως εντολή της αγάπης”

“Η ελεημοσύνη…ως εντολή της αγάπης”

από christina

«Η ελεημοσύνη δόθηκε από τον Θεό ως εντολή της αγάπης. Καλή λοιπόν είναι η ελεημοσύνη, με την οποία διασκορπίζεται ο πλούτος. Ενώ φαινομενικά ο πλούτος μοιράζεται με την ελεημοσύνη, στην πραγματικότητα συγκεντρώνεται, γιατί, όπως ένας αγρότης που σπέρνει στη γη και στη συνέχεια συλλέγει τους καρπούς, έτσι και η ελεημοσύνη, φαίνεται πως προσφέρεται στους άλλους, εμώ ουσιαστικά επιστρέφει σε εκείνον που την παρείχε.

Το μέγεθος της ελεημοσύνης δεν εκτιμάται με κριτήριο τα χρήματα που κάποιος έδωσε, αλλά με κριτήριο τη θέληση εκείνου που προσφέρει…Η γενναιοδωρία δεν εκτιμάται ανάλογα με το μέγεθος της δωρεάς, αλλά ανάλογα με τη διάσταση που έχει το δώρο σε σχέση με τον εσωτερικό πλούτο του δωρητή.

Βασίλισσα των αρετών είναι η ελεημοσύνη, η οποία ως καλύτερο μέσο, ανοίγει γρήγορα τις πόρτες του ουρανού για τους ελεήμονες. Η ελεημοσύνη είναι μητέρα της αγάπης, αυτή είναι φάρμακο για τα αμαρτήματα, κάθαρση για την αμαρτία της ψυχής μας, κλίμακα στηριγμένη στον ουρανό, καθώς συνδέει με το σώμα του Χριστού».

(Απόσπασμα από το βιβλίο του π. Δημητρίου Φουρλεμάδη, “Ελεημοσύνη”, εκδ. Ορθόδοξη Κιβωτός, Αθήνα 2020, σελ. 31-32)

Για παραγγελίες, επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6924659

Καθημερινά, εκτός Σ/Κ από 10:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.

και στο email: books@ikivotos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ