Αρχική » Αρχιεπισκοπή Αμερικής: 200.000$ προς ανακούφιση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα ενέκρινε η Ηγεσία των “100”

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: 200.000$ προς ανακούφιση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα ενέκρινε η Ηγεσία των “100”

από christina

Η εκτελεστική επιτροπή της Ηγεσίας των 100, σε έκτακτη συνεδρίαση, την Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021, ενέκρινε μια επείγουσα εξισωτική ενίσχυση 200.000 δολαρίων για την υποστήριξη των προσπαθειών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για συγκέντρωση κεφαλαίων προς ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Η ενίσχυση αυτή έρχεται μετά από έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και θα προστεθεί στο συνολικό ποσό που θα μοιραστεί στην Ελλάδα με τη βοήθεια του IOCC, για να ενισχύσει μακροπρόθεσμα στην ανακούφιση από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Οι καταστροφικές πυρκαγιές κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές σε αμέτρητες οικίες και επιχειρήσεις, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα της Ελλάδας.

Ο Αργύρης Βασιλείου, πρόεδρος της Ηγεσίας των 100 δήλωσε: «Με λύπη παρακολουθούμε την ανείπωτη καταστροφή που βιώνουν οι Έλληνες αδερφοί μας. Η ηγεσία των 100 μαζί με τον Αρχιεπίσκοπό και τις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής μας θα βρίσκονται πάντοτε εκεί για να προσφέρουν απλόχερα βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο άκουσμα της απόφασης δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά, η Ηγεσία των 100 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Αρχιεπισκοπής μας, των χριστιανών και του Ελληνικού λαού. Αντικρίζοντας με θλίψη τις φλόγες να καίνε ακόμη και τώρα, αναλογίζομαι ότι οι ζημιές δεν είναι απλά και μόνο στα δάση ή στις ιδιοκτησίες, αλλά αγγίζουν την ίδια την καρδιά και την ψυχή του Ελληνικού λαού μας. Όπως η Ελλάδα πάντοτε βοήθησε την Αρχιεπισκοπή μας σε δύσκολους καιρούς, έτσι και εμείς οφείλουμε τώρα να είμαστε εκεί προς βοήθειά της. Αυτή η εξισωτική ενίσχυση θα μας βοηθήσει να μεγιστοποιήσουμε τις προσπάθειές μας και να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Η εξισωτική ενίσχυση της Ηγεσίας των 100 θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο λογαριασμό ανακούφισης των πυρόπληκτων της Ελλάδας.

Δωρεές για τον ίδιο σκοπό συλλέγονται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα https://www.goarch.org/greecefiresdonate, αλλά και όποιες κοινότητες ή οργανισμοί ή μεμονωμένα πρόσωπα θα ήθελαν να συνεισφέρουν, μπορούν να στείλουν επιταγή υπέρ του λογαριασμού «για τις φωτιές στην Ελλάδα» ταχυδρομώντας την στην Αρχιεπισκοπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ