Αρχική » Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου

Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου

από kivotos

O Β’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος εξελέγη από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου με 62 ψήφους.

Τα αποτελέσματα για το τριπρόσωπο προς πλήρωση της Ιεράς Μητρoπόλεως Καρπενησίου είχαν ως εξής:

1) Αρχιμ. Γεώργιος Ρέμπελος: 63

2) Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος: 34

3) Αρχιμ. Θεόκλητος Ντούλιας: 15

Ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος Ρέμπελος, γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Καστέλλα Εὐβοίας, και θα είναι ο δεύτερος Επίσκοπος στην ιστορία της Μητροπόλεως, η οποία ιδρύθηκε το 1979.

Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική μας Αεροπορία. Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Α/θμια εκπαίδευση, εργάστηκε σε Δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995.

Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.Ιερωνύμου. Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Π.Μ. και διπλανές ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος.

Από το 2008 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών, Συνεργάτης του Αρχείου και από τον Οκτώβριο του 2014 ως Β΄Γραμματέας –Πρακτικογράφος.

Η χειροτονία του θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2016 στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ