Αρχική » Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Η εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Μητρόπολη Μαρωνείας

από christina

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το διήμερον 23 και 24 Αυγούστου, επί τη Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, παρέστη στον Εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κομοτηνής και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής (23 Αυγούστου), όπου κήρυξε τον θείο λόγο εξαίροντας τον βίο και το έργο του Αγίου, το όποίον είναι περισσότερο επίκαιρο σήμερα, προτρέποντας παραλλήλως τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ανήμερα της Εορτής (24 Αυγούστου) προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, όπου τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Κωσταράκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, τονίζοντας την σημασίαν του ιεραποστολικού έργου του Αγίου για την διατήρηση και την συνέχιση της ελληνορθοδόξου παραδόσεως στην σκλαβωμένη Ελλάδα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης προέβη στην χειροθεσία Αναγνώστη του δεκατετράχρονου Αναστασίου Θεοδωρίδη και τον προέτρεψε να ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του και να εργασθεί έχοντας πάντοτε προτεραιότητα την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ