Ολοκληρώθηκε σήμερα η  τρίτη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Βασικό μέρος των εργασιών ήταν η πλήρωση της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Καρπενησίου. Επί συνόλου 80 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλογής έλαβε 73 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 6 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος. Κατόπιν η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι’ εκλογής.

Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου δι’ εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 80 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Ἀρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Ρέμπελος, ψήφους 63
2) Ἀρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ψήφους 34
3) Ἀρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Ντούλιας, ψήφους 15

Επίσης ευρέθησαν 3 λευκές και μία άκυρη ψήφοι.
Κατά την δεύτερη ψηφοφορία, και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Καρπενησίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Ρέμπελος, με 62 ψήφους, επί συνόλου 80 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, 12 ψήφους και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Ντούλιας 1 ψήφο. Επίσης ευρέθησαν και 5 λευκές ψήφοι.

Ακολούθησε η Eισήγηση του  Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ με θέμα: «Τροποποίησις Κανονισμού Συνοδικού Μεγάρου και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και η προοπτική αυτού».

Κατ’ αρχάς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε συνοπτικά στην εικόνα της οικονομικής καταστάσεως της Ε.Κ.Υ.Ο. της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ακολούθως πρότεινε προς ψήφιση την τροποποίηση του Κανονισμού του Συνοδικού Μεγάρου, η οποία μετά από διεξοδική συζήτηση έγινε αποδεκτή.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αφού μίλησε για την αξιοποίησή του ως άμβωνος και μαρτυρίας της Εκκλησίας προς τον κόσμο και για τους κύριους θεματικούς άξονες – ζώνες των εκπομπών του, επισήμανε ότι: «Η επταμελής Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο Μακαριώτατος, μαζί με τον Διευθυντή του Σταθμού, ειλικρινώς αγρυπνεί και γρηγορεί δια την ποιότητα του προγράμματος». Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αδειοδότηση πανελλαδικής εμβέλειας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, την δικτύωσή του με τους κατά τόπους σταθμούς των Ιερών Μητροπόλεων και την αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου του.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη στην αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου..

Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος έδωσε το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, επί παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών Χριστιανών.

Η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου θα τελεσθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών.