Αρχική » Η Μητρόπολη Ιωαννίνων για την ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού”

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων για την ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού”

από christina

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Μητρόπολη Ιωαννίνων για την ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού”, που πρόκειται να προβληθεί την Πέμπτη, 26 Αυγούστου.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Όπως είναι ήδη γνωστό, στις 26 Αυγούστου θα προβληθεί για πρώτη. φορά η κινηματογραφική υπερπαραγωγή «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» («MAN OF GOD»), μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα από την ζωή του συγχρόνου και λαοφιλούς Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως.

Είναι ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός για τα δεδομένα της πατρίδας μας το ότι η ζωή ενός Ορθόδοξου Έλληνα Ιεράρχη αποτελεί το κεντρικό θέμα μιας διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής. 

Με αφορμή λοιπόν τα 100 χρόνια από την επέτειο της κοίμησής του, που έγινε το 1920, μεταφέρεται στην κινηματογραφική οθόνη η ζωή και το έργο μιας αγιασμένης μορφής, το πέρασμα της οποίας από τον κόσμο άφησε ανεξίτηλο στίγμα, ιερή παρακαταθήκη, υπόδειγμα πίστεως, υπομονής, ελπίδας και κυρίως αγάπης.

Οι συκοφαντίες, οι διωγμοί και ο ανθρώπινος πόνος που συνόδεψαν στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του τον Άγιο Νεκτάριο μεταφέρονται με τον πλέον πετυχημένο τρόπο στην κινηματογραφική αυτή απόδοση μιας συναρπαστικής μονογραφίας, μέσα από την οποία ο θεατής θα ζήσει με λυρισμό άγνωστες για το ευρύ κοινό πτυχές της ζωής ενός Αγίου, που έγραψε ιστορία, βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξε πρώτος ο ίδιος ο Χριστός. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός η προβολή αυτής της ταινίας, σε μια εποχή που τα πρότυπα ελλείπουν και είναι βέβαιο πως θα γίνει αφορμή μιας ευρύτερης γνωριμίας με έναν γνήσιο και αληθινό άνθρωπο του Θεού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ