Αρχική » Υπουργός Υγείας: Από Κυριακή, 29 Αυγούστου, Εμβολιασμοί έξω από ναούς

Υπουργός Υγείας: Από Κυριακή, 29 Αυγούστου, Εμβολιασμοί έξω από ναούς

από christina

Από την Κυριακή 29 Αυγούστου, κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς έξω από τους Ναούς, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, μέσω του ΣΚΑΪ.

«Όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες, όσοι εμβολιάζονται η πολύ μεγάλη πλειοψηφία, θα επιστρέφουν πιο γρήγορα στην κανονικότητα, και θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος με τέστινγκ των συμπολιτών μας που έχουν καθυστερήσει για να μην κινδυνεύουμε, αυτό είναι θεμιτό» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στη συνεργασία κυβέρνησης-Εκκλησίας στο θέμα της πανδημίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς», ενώ παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών στην Κρήτη, εκεί που μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών.

Για το ενδεχόμενο εκ νέου πίεσης στο ΕΣΥ το χειμώνα από την πανδημία, είπε ότι αν χρειαστεί, θα επιστρατευτούν εκ νέου ιδιωτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς είπε ότι η επιτροπή βιοηθικής έχει ήδη καταλήξει ότι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι υγειονομικοί. Όπως εξήγησε, «η συντριπτική πλειονότητα γιατρών πάνω από 95% έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσουν εμβολιάζονται και οι νοσηλευτές».

Πηγή: skai.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ