Ολοκλήρωσε πριν από λίγο το ολιγόωρο προσκύνημα του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην νήσο Λέσβο.

Ο κ. Συμεών το πρωί λειτουργήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παρακοίλων Λέσβου, όπου την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Παναγιώτης Ιωακείμ, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καλλονής, ενώ έψαλλε ευρισκόμενος στην ιδιαιτέρα του πατρίδα ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Ο κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για το ιερατικό ζεύγος π. Ανδρέου Δάφνου και της πρεσβυτέρας του Καλλιόπης, προγόνων του κ. Ιωακείμ εκ μητρός.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Συμεών τόνισε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε τους δεσμούς μας με τις προγονικές μας ρίζες, διότι μόνο έτσι μπορούμε να ποτίζουμε και να νοηματοδοτούμε τα οράματά μας για το μέλλον.

Ακολούθως ο κ. Συμεών επισκέφθηκε τους Μητροπολίτες της Λέσβου, Άγιο Μηθύμνης  κ. Χρυσόστομο και Άγιο Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο, στους οποίους κατέθεσε την υιική του αγάπη και ευγνωμοσύνη και είχε μαζί τους μία πνευματική και ουσιαστική επικοινωνία.

Στη συνέχεια ο κ. Συμεών επισκέφθηκε διαδοχικά για να προσκυνήσει το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας «Αγία Σιών» Αγιάσου, την Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Θερμής, το Ιερό Προσκύνημα Ταξιάρχου Μανταμάδου και την Ιερά Μονή Λειμώνος (Αγίου Ιγνατίου) Λέσβου.

Μετά από αυτό το σύντομο προσκύνημά του επέστρεψε στην ηπειρωτική Ελλάδα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ