Αρχική » Ο Νέος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος

Ο Νέος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος

από christina

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος (κατά κόσμον, Παναγιώτης Αναστασιάδης) γεννήθηκε στο Σύδνεϋτο έτος 1980, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το 1999 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέουστο Σύδνεϋ, λαμβάνοντας το δίπλωμα Bachelor o Theology, ενώ υπηρετούσε συγχρόνως ως μέλος της Κεντρικής Νεολαίας της Α΄Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας. Εργάσθηκε επί δεκαετία ως Διευθυντής Εμπορικών, ασχολούμενος με τα Οικονομικά.

Διάκονος χειροτονήθηκεστον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στο Bankstown του Σύδνεϋ, την 11η Μαρτίου 2012, υπό του τότε Επισκόπου Απολλωνιάδος και νυν Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, μετανομασθείς εις Πρόχορον.Υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπική Αυλή ως Διάκονος. 

Την 31η Μαρτίου 2014 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος, υπό το ιδίου Επισκόπου,στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Liverpool του Σύδνεϋ,ενώ διορίσθηκε και Εφημέριος του ιδίου ναού.Το 2015, έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού.

Τον Μάρτιο του 2017 μετετέθη στη μεγαλώνυμο Ενορία-Κοινότητα Αναστάσεως του Κυρίου, στο Kogarah του Σύδνεϋ, ως εφημέριος του ναού. Επανήλθε το 2019 στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Liverpool, διορισθείς Ιερατικώς Προϊστάμενος και Πνευματικός.

Τον Δεκέμβριο του 2020 διορίσθηκε,από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ Μακάριο, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας και Τασμανίας.

Το 2021 διορίσθηκε Αντιπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Αυστραλιανό Συμβούλιο Εκκλησιών.

Στις 30 Αυγούστου του ίδιου έτους, προτάσει του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Χαριουπόλεως.

Διαβάστε ακόμη:

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για τις εκλογές των Νέων Επισκόπων – Κιβωτός της Ορθοδοξίας (ikivotos.gr)

Ο Νέος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός – Κιβωτός της Ορθοδοξίας (ikivotos.gr)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ