Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα το νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, που απαρτίζεται από τον κ. Κωνσταντίνο Πολίτη (Politis Constantinos) και τον κ. Αθανάσιο Δημητρίου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα στελέχη της ΟΜΣΙΕ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον Μακαριώτατο τις πρωτοβουλίες τους για το προσεχές χρονικό διάστημα καθώς και τις σκέψεις τους για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης, που μαστίζει το ψαλτικό λειτούργημα εξαιτίας της πανδημίας, ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης της νέας Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ).

Στο περιθώριο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, προκειμένου να συζητηθούν οι ενέργειες ενόψει της έναρξης των πιστοποιημένων προγραμμάτων δια βίου μάθησης (ΠΔΒΜ) βυζαντινής μουσικής – ψαλτικής τέχνης.

Προηγήθηκε, νωρίτερα το πρωί, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πετράκη, έδρα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή και τον π. Αλέξιο Μπουρλή, επιτετραμένο επί της εκκλησιαστικής τάξεως και της εκκλησιαστικής εθιμοτυπίας.