Αρχική » Η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μονή Βρύσης Σίφνου (ΦΩΤΟ)

Η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μονή Βρύσης Σίφνου (ΦΩΤΟ)

από christina

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ προέστη απόψε του Εόρτιου Εσπερινού της Γενέσεως της Θεοτόκου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βρύσης, στη Σίφνο, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Ιωαννικίου Λαμπρινού, του Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρ. Δημητρίου Διαμαντή, και όλων των Εφημερίων της νήσου και με την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Περιφ. Συμβ. κ. Ιωάν. Γεροντή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Χρυσίνη, Δημοτικών Συμβούλων, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη, καθώς πιστών, Σιφνίων και παραθεριστών, καθώς και προσκυνητών, οι οποίοι παρέστησαν με προσεκτική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ αναφέρθηκε στη χαρά που προσφέρει η γέννηση ενός παιδιού στην οικογένειά του, υπογραμμίζοντας ότι η Γέννηση της Θεοτόκου προσέφερε χαρά στην παγκόσμια οικογένεια, αφού αυτό το γεγονός υπήρξε η απαρχή της σωτηρίας του γένους των ανθρώπων.
Περιγράφοντας δε την εικόνα της Γενέσεως της Θεοτόκου, επικέντρωσε την αναφορά του στην εικόνα της, ως χαμογελαστό βρέφος, ανακεκλιμένης Θεοτόκου, ερμηνεύοντας το χαμόγελό της ως έκφραση χαράς για τη σωτηρία των ανθρώπων, που θα ερχόταν με την εξ αυτής κατά σάρκα Γέννηση του Υιού και Λόγου του Θεού, και προέτρεψε τους πιστούς να ψάλλουν καρδιακώς καθημερινώς τους θεομητορικούς ύμνους, ώστε να έχουν την Παναγία προστάτη και συνοδοιπόρο της ζωής τους.
Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό, για την εργώδη και κοπιώδη μεριμνά του προς την Μονή, την οποία διατηρεί καθαρή, περιποιημένη και πάντα φιλόξενη, τα μέλη της Χορωδίας «Αντιφωνικό Μέλος, που, υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Γ. Καμαριάρη, απέδωσαν τους ύμνους, καθώς και τους Ιεροψάλτες της νήσου και τους Διακονητές της Μονής, συνεχάρη τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μαθητές και μαθήτριες της Σίφνου και ευχήθηκε στη μαθητική κοινότητα του νησιού για το νέο Σχολικό Έτος και σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο και δια την αυριανή Θεομητορική Εορτή, την πρώτη του νέου Εκκλησιαστικού έτους.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα πλεύσει στην ιερά νήσο Μήλο, όπου θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Nαό της Παναγίας, της επιλεγομένης « Κορφιάτισσας», άλλως θα ιερουργήσει, ωσαύτως, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βρύσης.
Σημειώνεται ότι προ της αναχωρήσεώς του από τη Σέριφο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη την Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, όπου συνεχάρη τον εκεί ασκούμενο Αρχιμ. Ευδόκιμο Καραπαντελάκη, ο οποίος, με τον συνασκούμενο δόκιμο μοναχό, εργάζεται με ζήλο για τον εξωραϊσμό της Μονής και τη συντήρηση και προβολή των ιερών κειμηλίων, που ο μακαριστός Ηγούμενος Μακάριος Κοτσίκος είχε με προσοχή και φόβο Θεού διαφυλάξει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ