Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο για τα θύματα της πανδημίας, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Λιμενικών Αρχών, καθώς και πλήθος οικογενειών των θυμάτων του κορωνοϊού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Προ του Μνημοσύνου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  παρατήρησε ότι «είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς το «γιατί», αλλά Εκείνος γνωρίζει, ο Κύριος της ζωής και του θανάτου. Ένιωσα την ανάγκη σήμερα, ως Πατέρας, να συμπροσευχηθώ μαζί σας για τα πρόσωπα που χάσαμε, γιατί πιστεύουμε στην Ανάσταση, γιατί συλλειτουργούμε όλοι μαζί, εμείς οι ζώντες και οι κεκοιμημένοι αδελφοί μας. Αυτή είναι η πίστη μας, αλλά και η ελάχιστη παρηγορία που μπορούμε να δώσουμε σε όλους σας, γιατί είμαστε μία πνευματική οικογένεια, μία Εκκλησία του Χριστού. Συμπονώ μαζί σας. Ας ευχηθούμε να λιγοστέψουν στο ελάχιστο τα θύματα της πανδημίας. Να συγχωρήσει ο Θεός τα σφάλματα όλων μας και να μας κρατήσει ενωμένους στην υπεράσπιση της ζωής των ανθρώπων. Ο Θεός μας παιδαγωγεί, μας δείχνει έναν τρόπο ταπείνωσης, μετρά την πίστη και την ενότητά μας, το εκκλησιαστικό μας φρόνημα, την υπακοή μας στην Εκκλησία».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση της Τοπικής μας Εκκλησίας και ζήτησε να κρατήσουμε την μνήμη των κεκοιμημένων αδελφών μας ζωντανή, «μέχρι την στιγμή που θα ξαναβρεθούμε και πάλι όλοι μαζί στην αιωνιότητα. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους και να παρηγορεί όλους».