Αρχική » Κιβωτός της Ορθοδοξίας: Κυκλοφορεί με δύο μεγάλες προσφορές!

Κιβωτός της Ορθοδοξίας: Κυκλοφορεί με δύο μεγάλες προσφορές!

από kivotos

Το νέο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17 Μαρτίου και θα την βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας με 2 μεγάλες προσφορές!

 

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

 

Ο Αρχιεπίσκοπος δίνει τη δική του μάχη για την ενότητα
Την ώρα που η Πολιτεία απευθύνεται στην Ιεραρχία για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού, έντονος είναι ο προβληματισμός του κ. Ιερώνυμου για τη στάση πολλών υπουργών, οι οποίοι, όπως λέει, με τις αποφάσεις τους προσπαθούν να θέσουν την Εκκλησία στο περιθώριο. 

 

Συνέντευξη, Ιερισσού Θεόκλητος: «Δεν θα… επιτρέψουμε να σπείρουν τον διχασμό»
Ο Μητροπολίτης καταλογίζει ευθύνες στην Πολιτεία για τους χειρισμούς της στο θέμα των Μεταλλείων.

 

Αφιέρωμα: Ο κλήρος στην Επανάσταση του 1821
Τα μοναστήρια που έγιναν ορμητήρια, νοσοκομεία και καταφύγια κυνηγημένων και οι ιερείς που πήραν μέρος στον αγώνα κατά των Τούρκων.

 

Στο πλευρό των προσφύγων ο Ολυμπιακός
Ένας διαφορετικός αγώνας στο γήπεδο της ανθρωπιάς.

 

Εθελοντισμός: Δίνουν φωνή στα βιβλία για εκείνους που δεν μπορούν να διαβάσουν.

Το Μετσόβιο θα συντηρήσει τον Πανάγιο Τάφο.

Η καύση των νεκρών και ο τύπος της κηδείας.

Πρόσφυγες βαφτίζονται Χριστιανοί για να γλυτώσουν.

 

Και μαζί

ΝΕΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ: Νηστεία

Στο δεύτερο τόμο ασχολούμαστε με τη Νηστεία. Η επιλογή του θέματος, έρχεται ως φυσική συνέπεια, για δύο λόγους. Πρώτον, διότι στην παράδοση της Εκκλησίας μας η Προσευχή πάντοτε συνδέεται με τη Νηστεία, και ουδέποτε χωρίζονται στην πνευματική ζωή του πιστού. Δεύτερον, διότι είναι επίκαιρη χρονικά, αφού μόλις εισήλθαμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, από τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι και η νηστεία. 
Η σύνδεση της Προσευχής με τη Νηστεία έγινε από τον ίδιο τον Κύριό μας, ο οποίος ξεκάθαρα τόνισε προς τους μαθητές Του ότι «τοῦτο δὲ τὸ γένος οὐκ ἐκπορεύεται εἰ μὴ ἐν προσευχῇ καὶ νηστείᾳ». Σε όλη την Πατερική Γραμματεία και στην Παράδοση της Εκκλησίας μας, η σύνδεση αυτή είναι δεδομένη και παγιωμένη. Την ίδια σύνδεση συναντάμε  στην υμνολογία και στα λατρευτικά κείμενα, με χαρακτηριστικότερο και πλέον γνωστό, εκείνο που τονίζουμε στα απολυτίκια των οσίων «νηστείᾳ, ἀγρυπνίᾳ, προσευχῇ, οὐράνια χαρίσματα λαβών».
Με την επιλογή των κειμένων που θα βρείτε μέσα στον νέο τόμο της ανθολογίας καλύπτουμε και παρουσιάζουμε την διδασκαλία της Εκκλησίας μας για τη Νηστεία και απαντάμε σ’ ένα πλήθος ερωτημάτων, που δημιουργούνται γύρω από αυτήν. 

& μαζί,
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ
ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο βίος και τα θαύματα δυο σπουδαίων Αγίων της Εκκλησίας μας παρουσιάζονται μέσα από 2 αυτά συλλεκτικά βιβλία:

Α. Όσιος Αρσένιος 
Μέρα με τη μέρα ο λόγος και τα έργα του Αγίου Αρσένιου γίνονταν όλο και πιο γνωστά. Από όπου περνούσε οι κάτοικοι του πήγαιναν αρρώστους να τους διαβάσει, ανεξάρτητα από το εάν ήταν χριστιανοί ή μουσουλμάνοι. Για να γίνουν κατανοητά τα λόγια του Ευαγγελίου στους κατοίκους της περιοχής του, είχε μεταφράσει πολλές περικοπές στη φαρασιώτικη γλώσσα, ενώ στην εκκλησία συνήθιζε να το διαβάζει στα ελληνικά, τα φαρασιώτικα και τα τουρκικά. Χριστιανοί και Τούρκοι τον επισκέπτονταν στο σπίτι του, προκειμένου να τους θεραπεύσει.

Β. Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος
Από Ουκρανία στο Προκόπι της Καππαδοκίας και από εκεί στο Νέο Προκόπι Ευβοίας. Τρεις διαφορετικές χώρες, τρεις διαφορετικές πατρίδες για τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, που ενώθηκαν γύρω από το λείψανό του μέσα από μια πολυκύμαντη πορεία τεσσάρων αιώνων. Μια πορεία που εξελίσσεται διαχρονικά ως μια αδιατάρακτη φυσική συνέχεια, παρότι έχει συνδεθεί με βαρβαρότητες και κυρίως με το μεγάλο ξεριζωμό των Ελλήνων. Κοινός τόπος ο βίος του Οσίου αλλά και τα θαύματά του που έφεραν κοντά τους βίαια χωρισμένους Οθωμανούς και Χριστιανούς 

 

Και μην ξεχνάτε:

Η “Κιβωτός της Ορθοδοξίας” έρχεται σπίτι σας με 24 εκδόσεις τον χρόνο!

Μπορείτε τώρα να γίνετε συνδρομητές σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
Κόστος ετήσιας συνδρομής απλή έκδοση (χωρίς προσφορές) για Ελλάδα: 60€
Κόστος ετήσιας συνδρομής με προσφορές: Ελλάδα 105€, Κύπρος – Χώρες Ε.Ε. 160€, Λοιπές χώρες 200€

Επικοινωνήστε για τη συνδρομή σας στο τηλέφωνο 210 6901414 ή στα e-mail: [email protected], [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ