Αρχική » Τρισάγιο του Γόρτυνος στον τάφο της μητέρας του Μητροπολίτη Κορίνθου

Τρισάγιο του Γόρτυνος στον τάφο της μητέρας του Μητροπολίτη Κορίνθου

από christina

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, με αφορμή την παρελθούσα μνήμη της Αγίας Ασπασίας, μιας εκ των τεσσαράκοντα γυναικών Μαρτύρων, τέλεσε τρισάγιο στον τάφο της αοιδίμου Ασπασίας Μαντάλου, μητέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, το απόγευμα της Τετάρτης, 15ης Σεπτεμβρίου 2021.

Μετά το πέρας του Τρισαγίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη κ. Ιερεμία, ο οποίος με την εγνωσμένη αγάπη και τον πλούτο των συναισθημάτων του μετέβη στην Κόρινθο με συνεργάτες του, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο του, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Κανάκη να προσευχηθούν για την ανάπαυση της μακαριστής μητρός του.

Συμφώνησαν δε οι δύο μητροπολίτες να εορτάσουν από κοινού την επέτειο της Εκλογής, της Χειροτονίας και της Ενθρονίσεως τους, καθώς αυτές πραγματοποιήθηκαν με μια μέρα διαφορά.

Επίσης αποφασίσθηκε από κοινού να εκδώσουν σε πολλά αντίτυπα το έργο του Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Ιερεμία με τον τίτλο: «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», ώστε να διανεμηθεί στους πιστούς της Κορινθίας και της Γορτυνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ