Αρχική » Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο Σταυρός του Χριστού, όπλο ακαταμάχητο των πιστών»

Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο Σταυρός του Χριστού, όπλο ακαταμάχητο των πιστών»

από christina

Στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καμινίων ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, Κυριακή μετά την Ύψωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού, κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή του γεγονότος της ευρεύσεώς Του από την Αγία Ελένη, στα Ιεροσόλυμα.

Ακολούθως, τόνισε τη σημασία που ο Τίμιος Σταυρός φέρει στην όλη πορεία του πιστού μέσα στον κόσμο, μια πορεία που συνεχίζεται στην αιωνιότητα, πέραν του τάφου.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ποιος είναι, σήμερα, ο πετυχημένος άνθρωπος; Ο καταξιωμένος επαγγελματικά, ο πλούσιος και κατά κόσμον σοφός; Αυτός που έχει κερδίσει την αναγνώριση από τον περιβάλλοντα κόσμο του; Όχι, δεν είναι αυτός! Πετυχημένος άνθρωπος είναι αυτός που έχει “σχέση” με τον Κύριο Ιησού Χριστό, αυτός που σχετίζεται και είναι ενωμένος “εν αγάπη” μαζί Του, αυτός που χαριτώνεται μέσα από τα Μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας».

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι η προσέλευση των πιστών ήταν μεγάλη, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι έσπευσαν να λειτουργηθούν και να πάρουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ