Ένα νέο, υπερσύγχρονο μηχάνημα κινησιοθεραπείας και αποκατάστασης με το όνομα Kinisiforo, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη φυσική αποκατάσταση ασθενών κάθε ηλικίας και ικανότητας απέκτησε σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 το Γηροκομείο Πειραιώς, ύστερα από δωρεά που πρόσφερε στο ίδρυμα η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ.Γεώργιος Πατούλης.

Τον κ.Πατούλη, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κα Σταυρούλα  Αντωνάκου, υποδέχθηκε στο Γηροκομείο Πειραιώς ο πρόεδρος της εφορείας του ιδρύματος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής «γι’ αυτή την δυναμική συμπαράσταση και συμβολή στο ίδρυμα» το οποίο επί 130 χρόνια «προσφέρει κοινωνικό έργο στους ανθρώπους της τρίτης και τέταρτης ηλικίας», όπως τόνισε.

Χαρακτήρισε εμβληματική, συμβολική, αλλά και ουσιώδη αυτή την προσφορά ενός «πρωτοποριακού μηχανήματος, σύγχρονου και αποτελεσματικού» και εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του εκδήλωσε τη χαρά του γιατί, όπως εξήγησε, το ίδρυμα εκσυγχρονίζεται και πάντα «κάθε εκσυγχρονισμός είναι ουσιώδης για μία πορεία κοινωνικού έργου όπως είναι το ίδρυμά μας».

Από την πλευρά του ο κ.Πατούλης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλους όσοι εργάζονται και προσφέρουν στο Γηροκομείο Πειραιώς στο οποίο «επιτελείται ένα θεάρεστο έργο για την τρίτη ηλικία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Είναι γνωστή η προσπάθεια του Σεβασμιωτάτου», επεσήμανε στη συνέχεια ο κ.Πατούλης, τονίζοντας πως «θεωρήσαμε ότι ο κατάλληλος χώρος για την δωρεά ήταν το Γηροκομείο Πειραιώς θέλοντας να βοηθήσουμε την προσπάθειά σας για τους γέροντες». «Δεν σταματάμε εδώ. Η στήριξή μας είναι δεδομένη» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δοθεί η δυνατότητα της παρουσίασης αλλά και της εκπαίδευσης των λειτουργών ώστε να γίνει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο η διαδικασία φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης». «Η δωρεά του συγκεκριμένου μηχανήματος αποτελεί μία έμπρακτη ένδειξη της προτεραιότητας που δίνουμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στη στήριξη κοινωνικών δομών όπως είναι το Γηροκομείο Πειραιώς. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των ευάλωτων ηλικιωμένων συμπολιτών μας και να προσπαθούμε, με πράξεις και όχι με λόγια να βελτιώνουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους», συμπλήρωσε.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο γενικότερο έργο του ιδρύματος, το οποίο από το 1890 προσφέρει την δυνατότητα να μην αισθάνονται οι άνθρωποι μοναχικοί, τόνισε πως «μαζί με το Δήμο Πειραιώς πραγματώνουμε το όνειρο και το όραμα των ιδρυτών». «Η προσφορά μας είναι κοινωνική, κοινωφελής, ανθρωπιστική, χωρίς καμία διάκριση» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι εδώ οι άνθρωποι βρίσκουν μία ανοιχτή αγκαλιά η οποία τους προσφέρει περίθαλψη, ιατρική βοήθεια, συναντίληψη, κοινωνικοποίηση και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την επιβίωση του ανθρώπου και την αξιοπρεπή του διαβίωση».

Συνεχάρη τον κ.Πατούλη γιατί «η Περιφέρεια ξέρει και μπορεί να προσφέρει την αγάπη της σε κάθε άνθρωπο που την έχει ανάγκη», όπως χαρακτηριστικά είπε και ευχαρίστησε θερμά και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ.Σταυρούλα Αντωνάκου, στην εποπτεία της οποίας ανήκει το Γηροκομείο Πειραιώς.

Τέλος, έγινε επίδειξη της λειτουργίας του μηχανήματος, στον ειδικό χώρο όπου έγινε η εγκατάστασή του τόσο στον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Γεώργιο Πατούλη όσο και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.