Η Θεσσαλιώτις Εκκλησία εόρτασε την σύναξη των οκτώ τοπικών της Αγίων Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, Αρσενίου επισκόπου Ελασσώνος και Αρχαγγέλων Μοσχοβίας του εκ Καλογριανών, Παρθενίου επισκόπου Ραδοβισδίου Άρτης του εκ Βατσουνιάς, Νικολάου του εν Βουναίνοις, Δαμιανού του εκ Μυριχόβου, Κωνσταντίνου του εξ Αγαρηνών εν Καπούα αθλήσαντος, Διονυσίου του εν Ολύμπω εκ Σκλαταίνης και Ακακίου Καυσοκαλυβίτου του εκ Γολίτσης.

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν των τοπικών μας Αγίων, που έλαβαν χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, στην κεντρική πύλη του προαυλίου του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού έλαβε χώρα η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων μας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο.

Μετά την εναπόθεση των ιερών Λειψάνων, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή μετά την Ύψωση του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού 19 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως, ευλογήθηκαν οι άρτοι, τους οποίους προσέφεραν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας.

Παράλληλα, τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνισαμένων, πεσόντων και σφαγιασθέντων πατέρων και αδελφών κατά την μικρασιατική γενοκτονία.

Ιστορικά και εμπεριστατωμένα ομίλησε ο κ. Νικόλαος Καρατάσιος.

Φωτογραφία: Δημήτριος Καραγιάννης