Αρχική » Παροναξίας Καλλίνικος: Τρισάγιο στην Πάρο για τα θύματα από τη ναυτική τραγωδία του “Εξπρές Σαμίνα”

Παροναξίας Καλλίνικος: Τρισάγιο στην Πάρο για τα θύματα από τη ναυτική τραγωδία του “Εξπρές Σαμίνα”

από christina

Την Κυριακή 26-9-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελλισιανός.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Μνημόσυνο των 81 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους στην ναυτική τραγωδία του «Eξπρές Σαμίνα» (26-9-2000) και ευχήθηκε ο Κύριός μας να τους αναπαύει «εν σκηναίς δικαίων και αγίων», να χαρίζει δε στους πονεμένους συγγενείς και οικείους τους την εξ ύψους παρηγορίαν. Ακολούθως μετέβη στο Ακρωτήριο «Κορακιές» όπου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση.

Των Ιερών Ακολουθιών συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, Τοπικών Φορέων καθώς και οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και πολλοί Πάριοι.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο σημείο που βρίσκεται ο ανδριάντας του τότε Λιμενάρχη Πάρου Δημητρίου Μάλαμα (εκ Νάξου), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την φοβερή εκείνη νύχτα του ναυαγίου προσφέροντας θυσιαστικά τις υπηρεσίες του και τέλεσε Τρισάγιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ