Αρχική » Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αττικής (ΦΩΤΟ)

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αττικής (ΦΩΤΟ)

από christina

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια έγινε σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου τ.έ. η έναρξη των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021”, που διοργανώνει για 25η χρονιά (1997-2021) ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, τιμώντας τον προστάτη, πολιούχο και ονοματοδότη του Ναού, της Ενορίας και του Δήμου αντιστοίχως Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου, υπέρτιμος και έξαρχος Εσπερίας Κρήτης κ. Αμφιλόχιος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ναού και τους φιλοξενούμενους, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Κανάκη, Πρωτοσύγκελλο Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, συνοδευόμενο από τους κληρικούς της ιδίας Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Καραμπά και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Δήμο Αδαμόπουλο, Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας Αρκαδίας καθώς επίσης τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μελισσάρη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιεροδιάκονο της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου π. Ιωάννη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς εισόδευσαν τα ιερά και χαριτόβρυτα Λείψανα των θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εκ της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Δημητσάνης, του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου το οποίο προσκόμισε στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, που κατέχει ο Ιερός Ναός, καθώς επίσης και το λεγόμενο «Ευαγγέλιο του Κολοκοτρώνη», εκ του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας Αρκαδίας, τη συνοδεία των ψαλλομένων απολυτικίων τους από τις πολυμελείς βυζαντινές χορωδίες των δύο αναλογίων του Ιερού Ναού και τους ήχους πανηγυρικών κωδωνοκρουσιών.

Τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν στον σολέα του Ιερού Ναού, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ” για τον ασπασμό τους από τους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος στην εμπνευσμένη ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημασία της Θείας Ευχαριστίας, ως κέντρου σύνολης της εκκλησιαστικής ζωής, στην αγιαστική χάρη που αποπνέουν τα ιερά λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας, παρουσιάζοντας με υπέροχο και γλαφυρό τρόπο τον βίο και την πολιτεία του νεοφανούς Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ο οποίος καταγόταν από το χωριό Σηρικάρι που βρίσκεται εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση στον ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και σε όλους τους ηρωικώς πεσόντας προπάτορές μας της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε υπαίθριο παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του Ιερού Ναού.

Ενώπιων του Σεβασμιωτάτου, των Κληρικών και της Δημοτικής Αρχής, τα νεανικά τμήματα παραδοσιακών χορών της Ενορίας, χόρεψαν με απαράμιλλη λεβεντιά και ενθουσιασμό παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ πλήθος κόσμου καμάρωσε τις νέες και τους νέους, χαρίζοντάς τους παρατεταμένα και θερμά χειροκροτήματα.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 6.00 το πρωί έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα κατά το χρονικό διάστημα 3 έως 28 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στο πρόγραμμα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021” του Ιερού Ναού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ