Αρχική » Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα Εγκαίνια της Στέγης “Βασιλική Τζέρμπη”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα Εγκαίνια της Στέγης “Βασιλική Τζέρμπη”

από christina

Στα εγκαίνια της στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης «Βασιλική Τζέρμπη» του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» στην Ν. Φιλαδέλφεια παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ και Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη», Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος, κλήρος και λαός.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την δημιουργία του εν λόγω κέντρου τονίζοντας πως «η Εκκλησία στοχεύει στο να καλλιεργεί την ψυχή μας, μας ανεβάζει πιο ψηλά, να μαθαίνουμε την εκκλησιαστική ζωή η οποία μας οπλίζει για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Παράλληλα, να αγαπάμε τους ανθρώπους, όπως αγαπάμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας τους ανθρώπους και να δίνουμε ό,τι μπορούμε».

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην συνεργασία της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας με την Αρχιεπισκοπή και το Ίδρυμα «Κόκκορη», ενώ υπογράμμισε την κοινωνική συνεισφορά των δομών και την αγάπη που παραδειγματικά προσφέρουν.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα έργο της τοπικής Εκκλησίας προσφορά στον άνθρωπο. «Σκοπός είναι να συμπεριλάβει έναν ιδιαίτερο τομέα ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να μάθουν να ζουν μαζί μας και να ζούμε μαζί τους. Αυτός είναι ο στόχος και η φιλοδοξία μας». Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Κόκκορη» για την συνεργασία και έκανε γνωστό ότι το ίδρυμα που εγκαινιάστηκε σήμερα φιλοξενεί δύο στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για δέκα παιδιά. Το κτήριο είναι πλήρως ανακαινισμένο και μπορεί να παρέχει υψηλή προσφορά υπηρεσιών για τα πρόσωπα αυτά τα οποία αξίζουν το καλύτερο. «Νομίζω ότι με την προσπάθεια αυτή η Εκκλησία έρχεται κοντά σε μια ιδιαίτερη μερίδα ανθρώπων η οποία έχει ανάγκη τη βοήθεια μας» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Από την πλευρά του ο π. Νικόδημος δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για ένα κτήριο, το οποίο ανακαίνισε εκ βαθέων ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και εμείς αναλαμβάνουμε τη λειτουργία του ως φορέας υλοποίησης. Νομίζω ότι πλέον προσφέρουμε στην κοινωνία δύο ακόμα σπίτια, μάλλον 8 διαμερίσματα, για τα παιδιά που κατοικούν ήδη εδώ από τις 10 Σεπτεμβρίου».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ