Αρχική » Σιατίστης Παύλος: Ο Έλληνας ξέρει από προσφυγιά και το λίγο που έχει θα το μοιραστεί

Σιατίστης Παύλος: Ο Έλληνας ξέρει από προσφυγιά και το λίγο που έχει θα το μοιραστεί

από kivotos

 

Την Ακολουθία της Α΄ Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε το βράδυ της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2016, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ζήτησε την προσοχή του εκκλησιάσματος, για να τους πει σχετικά με το προσφυγικό: «Όλοι σας και όλοι μας βλέπουμε τα όσα διαδραματίζονται αυτή την περίοδο στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα το φρικτό θέαμα των προσφύγων ανθρώπων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Θέλω να ξέρετε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήτανε πολύ καλοβαλμένοι στον τόπο τους αλλά εμείς οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι καταστρέψαμε τη χώρα τους, γιατί χρειαζόμαστε στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο εργάτες φτηνούς. Αυτός είναι ο μόνος λόγος και μην ακούτε τίποτα άλλο. Αλλά τα χαλάσαμε στον αριθμό, γιατί δεν φανταζόμασταν τη ζημιά που θα κάναμε. Είναι πάρα πολύ συγκινητικό, όταν οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι κλείνουν τις πόρτες, οι απλές γυναίκες του λαού μας, ανοίγουν τις πόρτες και τους βάζουν στο σπίτι τους.

Επειδή υπάρχει ενδεχόμενο και στη δική μας την περιοχή να έρθουν. Για λίγο να μείνουν, γιατί θέλουν να φύγουν. Αλλά πρέπει να τους φερθούμε αρχοντικά, χριστιανικά και σύμφωνα με την παράδοση του λαού μας.

Χθες είχαμε ιερατικό συνέδριο και παρακάλεσα όλους τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας να το ανακοινώσουν στις Ενορίες τους. Θα αρχίσουμε για δύο βδομάδες να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, είδη υγιεινής και ακόμα είδη που αφορούν στην περιποίηση των παιδιών, των μωρών, γιατί αυτά είναι που τα έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό, λοιπόν, ξηρά τροφή, κονσέρβες και είδη υγιεινής γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που τους βλέπουμε να κυλιόνται στη λάσπη, ζητώντας την ελευθερία τους και κάποιοι να ενωθούν με την οικογένειά τους, που ήδη βρίσκεται έξω.

Εμείς θα τιμήσουμε την παράδοσή μας, παρά τη φτώχεια που μας δέρνει και τα προβλήματά μας. Είναι η στιγμή που αναδείξαμε τη μεγάλη αρχοντιά του Έλληνα, που ξέρει τι θα πει προσφυγιά και ξέρει ακόμα και το λίγο να το μοιράζεται. Γι’ αυτό, λοιπόν, σας παρακαλώ να επιδοθούμε σ’ αυτήν την εκστρατεία της αγάπης και της ανθρωπιάς».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ