Την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα τον Εξοχ. Πρέσβη της Δανίας στην Αίγυπτο κ. Svend Olling, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Αλεξάνδρεια.

Ο Μακαριώτατος, αφού καλωσόρισε τον κ. Olling, έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία του Παλαιφάτου Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο τεράστιο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται μέσα από τις Μητροπόλεις και τις Επισκοπές του Πατριαρχείου, στις αφρικανικές χώρες.

Κατά την μακρά και εγκάρδια συζήτησή τους, ο Πατριάρχης τόνισε επίσης, πως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αποτελεί ένας θρησκευτικός και πολιτισμικός πυρήνας στην περιοχή της Αιγύπτου και της Ανατολικής Μεσογείου και θα συμβάλει πάντοτε στην ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη των Λαών.

Ο Εξοχ. Πρέσβης, ευχαριστώντας ολόψυχα τον Μακαριώτατο για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε, διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη πως η Πρεσβεία και ο ίδιος προσωπικά, θα προστατεύουν και θα στηρίζουν το πολυσχιδές έργο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.