Αρχική » Αργολίδα: Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Αργολίδα: Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού

από kivotos

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού έγινε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Θεοφόρου στη Ζόγκα Αργολίδος. Εκεί ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μαζί με τον Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικος τέλεσαν τον δεύτερο κατανυχτικό εσπερινό κι ακολούθως στο συνεδριακό κέντρο του προσκυνήματος ακολούθησαν σειρά ομιλιών για τον Άγιο. Μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος με θέμα “20 χρόνια από την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Λουκά” και ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος με θέμα “Η θεολογία του Αγίου Λουκά”. Επίσης ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος με θέμα το νέο βιβλίο «Ρήματα Ζωής αιωνίου. Λόγοι του Αγίου Λουκά», και ο Καθηγητής της Χειρουργικής, Γεώργιος Παπαγεωργίου με θέμα την παρουσίαση του νέου βιβλίου: «Άγιος Λουκάς – Αλβέρτος Σβάιτσερ».

Την κεντρική ομιλία με προβολή βίντεο έκανε ο Λουκάς Ανανίκας, Χειρουργός – Οφθαλμίατρος, με θέμα: «Η συμβολή του Αγίου Λουκά στην οφθαλμολογία».

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση χριστιανικού βιβλίου καθώς και χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά. Στην κατάμεστη αίθουσα από κόσμο παραβρέθηκε κι ο βουλευτής Αργολίδος Ιωάννης Ανδριανός. 


Πηγή: www.argolikeseidhseis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ