Αρχική » Έκθεση Ζωγραφικής στην Ι. Μητρόπολη Καρπενησίου

Έκθεση Ζωγραφικής στην Ι. Μητρόπολη Καρπενησίου

από christina

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, 16 καταξιωμένοι εικαστικοί δημιουργοί θα εκθέσουν τα έργα τους στο ιστορικό – διατηρητέο Μουσείο Βίνιανης, από 23 έως 31 Οκτωβρίου 2021.

Με την ζωογόνο αυτή ζωγραφική αντάμωση επιχειρείται να δοθεί η ευκαιρία σε ειδικούς, και όχι μόνο, να δουν διαφορετικές ζωγραφικές απόψεις εκτός «των τειχών της πόλης». Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η τέχνη, πέραν της καλλιτεχνικής της αξίας, γίνεται βάλσαμο και αφορμή για επικοινωνία μεταξύ μας, κάτι που αποτελεί πανανθρώπινη ανάγκη.

Από καρδιάς ευχαριστούμε τους δημιουργούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και είναι οι: 1) Ανδρουτσάκης Στάθης, 2) Αντωνοπούλου Δήμητρα, 3) Βατανίδης Στάθης, 4) Βουδούρογλου Χρύσα, 5) Γκαρτσέα Έλενα, 6) Δεβετζής Ανδρέας, 7) Κατζουράκης Κυριάκος, 8) Μαρκόπουλος Κώστας, 9) Παπαδόπουλος Διονύσης, 10) Παπανικολάου Βασίλης, 11) Παπασάικας Βασίλης, 12) Περιβολάρη Κική, 13) Ρίνας Βαγγέλης, 14) Σεβαστάκης Δημήτρης, 15) Στρατάκης Νίκος, 16) Τούντας Παναγιώτης.

Όλοι ανεξαιρέτως οι δημιουργοί έχουν εκθέσει έργα τους σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε χώρους πολιτισμού στη Ελλάδα και το εξωτερικό , όπου και διακρίθηκαν. Έργα τους βρίσκονται στις συλλογές Μουσείων, της Βουλής των Ελλήνων, δημοσίων και ιδιωτικών Ιδρυμάτων και πινακοθηκών.

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό καθημερινά 11.00-14.00.

Για επίσκεψη εκτός ωραρίου, τηλ. επικοινωνίας: 6972831623 (κ. Βούλα Σούκη – εθελόντρια).

Κατά την περίοδο της εκθέσεως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΑΝΔΡΟΥΤΣΑΚΗΣ Στάθης (1959)

Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. ζωγραφική με δασκάλους τους Μυταρά, Λ. Κανακάκι, Τέτση, Κεσανλή, και κεραμική στο Εργαστήρι Εφαρμογών Κεραμικής της Α.Σ.Κ.Τ.. Εργάστηκε ως καλλιτέχνης οροφογραφιών και ασχολείται με την ζωγραφική και την χαρακτική. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών τεχνών Ελλάδας.

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Δήμητρα (Μελβούρνη 1975)

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1993-1998) με δασκάλους τον Τ. Πατρασκίδη και τον Χ. Μποτσόγλου, και ψηφιδωτό (1995-1998) με τον Ι. Βαλαβανίδη και την Δάφνη Αγγελίδου. Δίδαξε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ευρυτανίας και από το 2019 ανήκει στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό της Α.Σ.Κ.Τ. διδάσκοντας στο τμήμα του ψηφιδωτού.

 

ΒΑΤΑΝΙΔΗΣ Στάθης (ΑΘΗΝΑ 1966)

Σπούδασε ζωγραφική στην “Leque Art of New York”. Εργάζεται ως ζωγράφος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

ΒΟΥΔΟΥΡΟΓΛΟΥ Χρύσα (Αθήνα 1944)

Παρακολούθησε γλυπτική στο εργαστήριο του Α. Απάρτη. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με  δάσκαλο τον Γ. Μοράλη. Δούλεψε στο εργαστήρι γλυπτικής Κ. Κλουβάτου. Συνεργάστηκε με το θέατρο Κ. Κουν. Ασχολείται με ζωγραφική, μικρογλυπτική και κόσμημα.

 

ΓΚΑΡΤΣΕΑ Έλενα (Μολδαβία 1961)

Σπούδασε στο Art College της Κισινάου, συνέχισε στην Ακαδημία καλών τεχνών της Αγίας Πετρούπολης. Δίδαξε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μολδαβίας και στο  Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Creanga. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών της Unesco, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καλλιτεχνών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

 

ΔΕΒΕΤΖΗΣ Ανδρέας (Αθήνα 1954)

Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών με καθηγητή τον Γ. Μόραλη και σκηνογραφία με τον Β. Βασιλειάδη. Με υποτροφία της Α.Σ.Κ.Τ. συνέχισε τις σπουδές στην Ecole Superieure de Beaux Arts και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris X. Επίσης ασχολήθηκε με την χαρακτική, σκηνογραφία και διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

 

ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ Κυριάκος (Αθήνα 1944)

Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με τον Γ. Μόραλη και σκηνογραφία με τον Β. Βασιλειάδη. Συνέχισε σπουδές στο Λονδίνο στην χαρακτική και μεταξοτυπία, και κινηματογράφου στο London film school. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Έλληνες Ρεαλιστές». Συνεργάστηκε με το θέατρο Τέχνης, και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο ως σκηνοθέτης. Διετέλεσε καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

 

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κώστας (Ηλεία 1957)

Σπούδασε ζωγραφική – αγιογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. Με υποτροφία συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole de Beaux Arts στο Παρίσι. Ιδρυτικό μέλος και διευθυντής του Κέντρου Επιμορφώσεως  Βυζαντινής Τέχνης της Ι.Μ. Πειραιώς, όπου διδάσκει από το 1990.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσης ( Πάτρα 1945-2013)

Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους τους Ν. Νικολάου και Γ. Μόραλη. Συνέχισε σπουδές στην Ecole de Beaux Arts στο Παρίσι. Ασχολήθηκε με την Βυζαντινή Αγιογραφία και μελέτησε την τεχνική της Νωπογραφίας. Αγιογράφησε ενοριακούς ναούς και ιδιωτικά παρεκκλήσια.

 

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Βασίλης (Άρτα 1968)

Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. Το 2003 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής που διοργάνωσε το Μουσείο Φρυσίρα.

 

ΠΑΠΑΣΑΙΚΑΣ Βασίλης (Καινούριο Τριχωνίδας  1956)

Σπούδασε σχέδιο στο φροντιστήριο Βρασίδα Βλαχόπουλου και γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών. Ζει και εργάζεται μεταξύ του χωριού του και της Αθήνας.

 

ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ Κική

Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Από το 2007 εξελίσσει τεχνικές γύρω από το χαρτί.

 

ΡΙΝΑΣ Βαγγέλης (Σάμος 1966)

Σπούδασε στην  Α.Σ.Κ.Τ. ζωγραφική με καθηγητή τον Κοκκινίδη, και χαρακτική με δάσκαλο τον Εξαρχόπουλο. Δραστηριοποιείται μεταξύ Αθηνών, Νέας Υόρκης και Φλόριδας.

 

ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ Δημήτρης (Σάμος 1966)

Καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Σπούδασε  ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. . με δασκάλους τον Γ. Μόραλη και Δ. Μυταρά.

 

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ Νίκος (Ηράκλειο Κρήτη)

Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών, απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα, με δασκάλους τον Γ. Μόραλη και Δ. Μυταρά στην ζωγραφική, και με καθηγητή τον Β. Βασιλειάδη στη σκηνογραφία. Εργάστηκε ως σκηνογράφος και δίδαξε στο Κέντρο Επιμορφώσεως  Βυζαντινής Τέχνης της Ι.Μ. Πειραιώς.

 

ΤΟΥΝΤΑΣ Παναγιώτης (Αθήνα 1965)

Σπούδασε γραφικές τέχνες στη σχολή Βακαλό, ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών με δάσκαλο τον Παναγιώτη Τέτση, γλυπτική με τον Σπύρο Βαλασάκη και χαρακτική με τον Θόδωρο Εξαρχόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ