Αρχική » Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας για τον Μητροπολίτη Περιστερίου

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας για τον Μητροπολίτη Περιστερίου

από christina

Η κοινότητα της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης της πατρίδας μας σεμνύνεται για την προσφορά των Εκκλησιαστικών Σχολείων, τα οποία επί αιώνες αγωνίζονται τον αγώνα τον καλόν, επ΄αγαθώ της Εκκλησίας του Χριστού, επ΄ αγαθώ της πατρίδας μας, επ΄αγαθώ του σύμπαντος κόσμου. Χιλιάδες απόφοιτοι των σχολείων αυτών έχουν στρατευθεί στις τάξεις του ιερού κλήρου, σηκώνοντας τον σταυρό της ιερωσύνης, υπηρετώντας τον λαό του Θεού!

Και βέβαια, εκτός των αποφοίτων, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες φόρεσαν το τίμιο ράσο του κληρικού και εκπαιδευτικοί των Εκκλησιαστικών Σχολείων, κάποιοι, μάλιστα, από τους οποίους έγιναν και αρχιερείς. Μόλις προ ημερών αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας κείμενο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο Κόμπο, ο οποίος είχε διατελέσει καθηγητής της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, έχοντας υπηρετήσει και στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.

Μεταξύ, λοιπόν, των πέντε Μητροπολιτών τους οποίους ανέδειξε η σχετική διαδικασία στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την παρελθούσα Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, ευρίσκεται και ένας παλαιός συνάδελφός μας, ένας εκπαιδευτικός ο οποίος έχει αγωνισθεί, μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών στίβων, και στον ωραίο στίβο της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Πρόκειται για τον εψηφισμένο Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγόριο Παπαθωμά. Ο νέος Μητροπολίτης είναι τακτικός καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Προ της πανεπιστημιακής του σταδιοδρομίας, είχε υπηρετήσει, κατά την δεκαετία του ’90, στο Εκκλησιαστικό Λύκειο του Κιλκίς, έχοντας διατελέσει Διευθυντής του Σχολείου. Κατά δε τα τελευταία έτη είναι και Πρόεδρος του Ανωτάτου Επιστημονικού Συμβουλίου (ΑΕΣ) Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Γνωρίζουμε άριστα, έχοντας ιδίαν αντίληψιν, ότι και από την θέση του αυτή ενδιαφέρεται καρδιακά για τα Εκκλησιαστικά Σχολεία, έχοντας προωθήσει αποφασιστικά, μέσω της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, διαδικασία η οποία φιλοδοξούμε να οδηγήσει στην ανάδειξη της ιστορίας και της προσφοράς των Εκκλησιαστικών Σχολείων. Ως Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, επιφυλασσόμεθα να πούμε περισσότερα εν ευθέτω χρόνω!

Δεν μπορούμε, μάλιστα, να μην επισημάνουμε και μία ευλογημένη σύμπτωση για το Σχολείο μας! Στο Κιλκίς, όπου υπηρέτησε ως Σχολάρχης του εκεί Εκκλησιαστικού Σχολείου ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου, αναλαμβάνει Μητροπολίτης ένας απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, ο εψηφισμένος Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος Αντωνίου Τριανταφυλλίδης, εκλεγείς και αυτός την περασμένη Παρασκευή, για τον οποίο έχουμε ήδη γράψει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας!

Σύμπασα η σχολική κοινότητα της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας εκφράζει την χαρά της για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου, ο οποίος έχει ευδοκίμως εργασθεί στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, χώρο τον οποίο επαναλαμβάνουμε και μαρτυρούμε ότι αγαπά καρδιακά, έργω και όχι ψιλώ λόγω!

Η σχολική μας κοινότητα εύχεται στον εψηφισμένο, σεβαστό μας Μητροπολίτη Περιστερίου, κ. Γρηγόριο, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και ακοιμήτων φρουρών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, υγεία και καλή δύναμη στο βαρύ έργο που αναλαμβάνει!

Άξιος!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ