Αρχική » Ενοριακές Ανακοινώσεις της Ι. Μητροπόλεως Λεμεσού

Ενοριακές Ανακοινώσεις της Ι. Μητροπόλεως Λεμεσού

από christina

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Λουκά την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 5:30 μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού. Την επομένη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 5:15 το πρωί θα τελεσθεί  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου, ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 6:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί υποδοχή της χαριτοβρύτου Κάρας του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία. Την Τίμια Κάρα θα μεταφέρουν στον  Ναό, Πατέρες της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας και θα υποδεχθεί ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως μας Φιλόθεος και θα ακολουθήσει Εσπερινός. Την επομένη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου θα τελεσθεί το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5:30μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού και Παράκληση στον Όσιο Δαυίδ. Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 5:30μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία Αγίου Ευχελαίου και στις 6:30 μ.μ., παράκληση στον Όσιο Δαυίδ. Μετά το πέρας της παράκλησης στις 8:00 μ.μ., θα γίνει η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας. Ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6:30 π.μ. μέχρι τις 8:30 το βράδυ για προσκύνηση της Τιμίας Κάρας.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου με την ευκαιρία της πανηγύρεως του παρεκκλησίου της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας που βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 5:30μ.μ., θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας πέριξ του Ναού. Την επομένη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:00μ.μ θα ψαλεί η Παράκληση και το μικρό Απόδειπνο μετά των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο την Μαχαιριώτισσα.Μέσα στα πλαίσια της πανήγυρης την Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία θα πωλείται οφτό κλέφτικο προς 8 ευρώ και τη Δευτέρα από τις 6:30μ.μ., θα πωλούνται σουβλάκια προς 5 ευρώ την πίττα.Ο Ναός τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοικτός μέχρι  τις 8:00 το βράδυ.

Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Κριμαίας ανακοινώνει ότι για όλο τον Οκτώβριο οι Παρακλήσεις προς τον Άγιο Λουκά που γίνονται κάθε Τρίτη στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος, θα αρχίζουν στις 7:00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια της Παράκλησης θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μνάσωνος στην κοινότητα Τριμίκληνης με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μνάσωνος ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 5:00μ.μ.,θα τελεσθεί ο Εσπερινός και την επομένη Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 6:30 π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Χρυσελεούσης Φασούλας ζητεί νεωκόρο για τις ανάγκες του ναού. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 97694171 και 99558139.

Όσοι από τους ακροατές ενδιαφέρονται να υπογράψουν ηλεκτρονικά την αντίθεσή τους προς την θανατική ποινή εναντίον του θανατοποινίτη Frank J. Atwood (Αντώνιου) μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας (Σύνδεσμοςhttp://chng.it/Snmg2jfdwg)  και να βρουν το συγκεκριμένο link για να υπογράψουν.

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι όλο και πιο συχνά οργανωμένοι πλανόδιοι, κυκλοφορούν σε πολυσύχναστους δρόμους, σπίτια ή γραφεία και πωλούν εικόνες και άλλα είδη ισχυριζόμενοι ότι πωλούν με την ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου για να ενισχύσουν δήθεν το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως. Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού προτρέπει όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους επιτήδειους αυτούς ανθρώπους.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ανακοινώνεται ότι στο προαύλιο του παρεκκλησίου της Αγίας Μαρίνας λειτουργεί καθημερινά έκθεση με κεριά, τάματα, εικόνες, παραδοσιακά εδέσματα και είδη ευλαβείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ