Αρχική » Προσφορές για όλους

Προσφορές για όλους

από christina

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου

 

η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας

σας προσφέρει για πρώτη φορά το συλλεκτικό βιβλίο

 

ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

από την μοναδική συλλογή

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 

Η Αθήνα, η πόλη με τις μνήμες της αρχαιότητας, η γενέτειρα του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κλασικού πολιτισμού, μετά τις αλλεπάλληλες βαρβαρικές επιδρομές και καταστροφές του 3ου και 4ου αιώνα, πέρασε σε μια εποχή παρακμής, καθώς το κέντρο του ελληνισμού είχε πλέον μετατοπιστεί βορειότερα προς τη Μακεδονία και ανατολικότερα προς την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία.

Εξάλλου, ο ελληνισμός είχε υιοθετήσει στη συντριπτική του πλειοψηφία τον Χριστιανισμό, πράγμα που οδήγησε όχι στην αλλαγή χρήσης αλλά στη μετατροπή των ναών της Ακρόπολης και των γύρω ιερών σε εκκλησίες.

Η ραγδαία ανάπτυξη της πόλης θα αρχίσει από τον 9ο αιώνα και μετά, με την άνοδο στον θρόνο της δυναστείας των Μακεδόνων (867-1056).

Το 869 ο Πατριάρχης Φώτιος «ανυψώνει» την Εκκλησία της Αθήνας σε Μητρόπολη και την εποχή αυτή αναπτύσσεται μια έντονη οικοδομική δραστηριότητα, που επεκτείνεται και στους επόμενους αιώνες, καθόσον επικρατεί ένα κλίμα γενικής ασφάλειας.

Μάλιστα, ο 11ος και ο 12ος αιώνας θεωρούνται ως η χρυσή εποχή της αθηναϊκής βυζαντινής τέχνης.

 Όλες σχεδόν οι γνωστές και οι πιο σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες της πόλης κτίστηκαν στη διάρκεια των δύο αυτών αιώνων και οφείλουν την ύπαρξή τους στη χριστιανική αναστήλωση, που ακολούθησε τις νικηφόρες εκστρατείες του αυτοκράτορα Βασίλειου Β’ στα Βαλκάνια.

Στο λυκόφως αυτής της περιόδου επιχειρεί μια μυσταγωγική περιπλάνηση το παρόν βιβλίο, στις εκκλησιές και τα μοναστήρια που χτίστηκαν σ’ αυτή την «αθηναϊκή αναγέννηση», στους κομψούς ναούς που σώζονται μέχρι σήμερα και είναι σε λειτουργία.

Ύστερα, το 1205 το φως θα σβήσει.
Θα έρθουν οι Φράγκοι, ύστερα οι Καταλανοί (1311-1388), οι Φλωρεντίνοι 
και μετά οι Οθωμανοί (1456).

Η πόλη που κάποτε γέννησε τον πολιτισμό θ’ απομείνει μια ημιέρημη και μισοκατεστραμμένη πόλη ως το 1833 που έγινε πρωτεύουσα του νέου Βασιλείου της Ελλάδας.

 

και επιπλέον ένα βιβλίο για να επιλέξετε

 

Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ & Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

Του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου

 

Ενδεικτικά περιεχόμενα

  1. Ο περί των εσχάτων λόγος

Τα έσχατα και η Δευτέρα παρουσία

Πότε και πως θα γίνει η Δευτέρα παρουσία

Τα προειδοποιητικά σημεία

  1. Τα σημεία που θα προηγηθούν

Η «εβδόμη» ημέρα και τι λέει η Αγία Γραφή

Η «χιλιετής» βασιλεία

Ο Αντίχριστος κ η δράση του

Η ηθική αποστασία

Το φαινόμενο των πολέμων

Το Κήρυγμα του Ευαγγελίου σε όλον τον κόσμο

Η αλλαγή του Σύμπαντος

Η ανάσταση των νεκρών και το «νέο» σώμα

  1. Η κοινή Ανάσταση

Και ημείς αλλαγησώμεθα

Η εμφάνιση του Υιού του ανθρώπου

Το κριτήριο της κρίσεως και η κατάλυση του θανάτου

 

Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ  ΖΩΗ

Του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου

 

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να δώσει απάντηση στο θέμα της μετά θάνατον ζωής,

με βάση τα Πατερικά και Αγιογραφικά δεδομένα.

Είναι φυσικό να αισθανόμεθα ενδιαφέρον και για την τύχη των προσφιλών μας ανθρώπων, ώστε να επιθυμούμε να γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται, από την ώρα που πέθαναν, μέχρι την ώρα που θα κριθούν.Αλλά και ο καθένας ενδιαφέρεται και για τον εαυτό του. Να μάθει, δηλαδή, τι μέλλει γενέσθαι μετά το φαινόμενο του θανάτου.

Εμείς ως πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, γνωρίζουμε αυτά που μόνο ο Θεός θέλησε να γνωρίζουμε. Όσα μας απεκαλύφθησαν δια της αποκεκαλυμμένης αληθείας. Αυτά, όμως, τα οποία γνωρίζουμε είναι αρκετά, ώστε να ευθυγραμμίσουμε τον τρόπο της ζωής μας στην γη αυτή, με το θέλημα του Θεού, για να αξιωθούμε της μερίδος των σωζόμενων. Όλοι θα αποθάνουμε, όμως, πρέπει να αποθάνουμε με ζωντανή την πίστη μας, ζώντες το μυστήριο της Βασιλείας του Θεού ήδη από την ζωή αυτή.Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας δεν είναι μόνον ανάμνηση του πάθους του Κυρίου μας, αλλά είναι επιπλέον και κάτι ακόμη, είναι η βίωση της μελλούσης κληρονομιάς, είναι η βίωση της Βασιλείας των Ουρανών απ’ αυτή την ζωή.

Ζώντας μέσα στην Εκκλησία ζούμε στον μέλλοντα αιώνα. Μακάρι να μας αξιώνει ο Θεός, όσο ζούμε στην ζωή αυτή μέσα στην Εκκλησία, να βιώνουμε καθημερινώς την παρουσία Του.

Να αξιωθούμε δε, όταν πεθάνουμε, να γίνουμε κληρονόμοι του Παραδείσου, με την άφθαρτη χαρά που ο Θεός έχει επιφυλάξει στους ανθρώπους της πίστεως, των έργων,της ασκήσεως και της αρετής.

 

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

τα θαύματα και οι θεραπείες

 

Περιλαμβάνει τα βιογραφικά του στοιχεία, τα θαύματα εν ζωή αλλά και τα θαύματα μετά την κοίμηση του.

 Διδαχές, ηθικές αρετές και κακίες του γνωστικού, βουλητικού, συναισθηματικού, κ.α.

 Εκκλησίες, Ιερές Μονές και προσκυνήματα.

 

Για παλαιότερα ένθετα της Κιβωτού, πληροφορίες και παραγγελίες, 

επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6923211.

Καθημερινά, εκτός Σ/Κ, από 10:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ