Αρχική » Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου (ΦΩΤΟ)

Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου (ΦΩΤΟ)

από christina

Σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, έλαβε χώρα η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου.

Του Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Ο νέος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του επισκοπικού αξιώματος και δημόσια εξέφρασε υπακοή στη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, καταθέτοντας τις πλέον εγκάρδιες ευχαριστίες του προς το Σώμα των Ιεραρχών, οι οποίοι και τον τίμησαν με την ψήφο εμπιστοσύνης τους γιατην εκλογή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε ευλογημένη και αγαστή ποιμαντορία στον νέο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο, ευχόμενος αγλαόκαρπη και φιλάρετη διακονία προς όφελος της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και όλης της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ