Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιορδανίας στην Αθήνα κ. Ahed Ali Sweidat και μέλη αντιπροσωπείας του Υπουργείου Τουρισμού της Ιορδανίας και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γραμματέας της Επιτροπής Ἀρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα μέλη και αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία που έχει η Ελλάδα με την Ιορδανία, ενώ δήλωσε την αδυναμία που έχει σε αυτήν την χώρα, αφού ως αρχαιολόγος είχε μελετήσει τα ιστορικά μνημεία του τόπου.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στον τουρισμό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι πλέον η χώρα του θα επιστρέψει σε μία κανονικότητα, αφού έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού.

Ο Μακαριώτατος προσέθεσε ότι και στην Ελλάδα υπήρξαν αντίστοιχα προβλήματα, αλλά υπήρξε μία άνοδος του τουρισμού σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, επανέλαβε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο π. Σπυρίδων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αναμένεται να ετοιμαστεί και να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο είχε αρχίσει από πέρυσι, αλλά εξαιτίας της πανδημίας καθυστέρησε.

Την αντιπροσωπεία της Ιορδανίας αποτελούσε ο Πρέσβης κ. Ahed Ali Sweidat, ο Πρόξενος στην Αθήνα κ. Ashraf Khasawneh, η Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη κ. Δέσποινα Μαντά, Ahmad Al Hmoud Marketing manager of Jordan Tourism Board, Amer Al Twal Special advisor in faith Tourism of Jordan Tourism Board και ο κ. Δημήτρης Λαζαρίδης εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού της Ιορδανίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης