Με Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας συνεχίστηκε ο 1ος Παμφθιωτικός Εορτασμός του Αγίου Λουκά υπό τον διακριτικό τίτλο: «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς», η οποία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 fm) και μέσω διαδικτύου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε στα πρόσωπα των τριών Αγίων της ημέρας, Αγίου Αρτεμίου, Οσίου Γερασίμου και της Αγίας Ματρώνας τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Όσοι είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, τόσα είναι και τα μονοπάτια που μας οδηγούν στον Θεό και αυτό είναι το μυστήριο της μοναδικότητας και το μυστήριο της διαφορετικότητας. Μέσα από την αγιότητα διασώζεται η μοναδικότητα του ανθρωπίνου προσώπου.
Τόσο ο Άγιος Αρτέμιος, όσο ο Άγιος Γεράσιμος και η Αγία Ματρώνα ακολουθούν τον πόθο και την λαχτάρα συναντήσεως τους με τον Θεό, επιθυμούν να ξεπεράσουν το φράγμα και τον φόβο του θανάτου και να γευθούν την αιώνιο ζωή. Ακολουθούν την ίδια πορεία από διαφορετικό μονοπάτι.
Η ζωή μας προσκαλεί και μας προκαλεί στην ελευθερία και έκφραση της ελευθερίας είναι ο σεβασμός στην μοναδικότητα του προσώπου, έστω και αν ακόμα είναι το ίδιο μας το παιδί και έχει βγει μέσα από τα δικά μας σπλάχνα. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος και θα προσεγγίσει τον Θεό με τον δικό του μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο και ασφαλώς εντός της Εκκλησίας, διότι η Εκκλησία είναι η ευρυχωρία και η έκφραση του ανεπανάληπτου και του μοναδικού του κάθε προσώπου.
Ο αληθινός χριστιανός καλείται να αναμετράτε καθημερινά με το εγώ και να ανασταίνει συνεχώς το εμείς. Μόνο τότε κρατιούνται σπίτια και οικογένειες ενωμένες.
Εύχομαι οι Άγιοι με την ποικιλία των χαρισμάτων τους να φανερώνουν στην ζωή μας την δυνατότητα να μπορούμε να συνυπάρχουμε μέσα στην ποικιλία μας, μέσα στις συνήθειες μας, μέσα στα προβλήματα που έχει ο καθένας, διότι ο κάθε άνθρωπος κουβαλάει χαρίσματα, αλλά κουβαλάει και τραύματα.
Μη φοβόμαστε την διαφορετικότητα, να φοβόμαστε το κλείσιμο στον εαυτό μας, την έλλειψη διαλόγου και την έλλειψη σεβασμού του ενός στον άλλο».