Με την τιμητική παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου κορυφώθηκαν σήμερα στην Πύλο οι εκδηλώσεις εορτασμού για την 194η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Η επίσημη Δοξολογία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, συγχοροσταντούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Με το πέρας της Δοξολογίας, ο Μητροπολίτης Μεγάρων ανέγνωσε μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την έγκριση της οποίας ο εορτασμός των φετινών Ναβαρινείων τελούσε υπό την αιγίδα της.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Τριών Ναυάρχων στην κεντρική πλατεία της Πύλου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Εκπροσώπους των φίλων Λαών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας.

Με το πέρας της τελετής η κ. Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από συνεργάτες, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Πύλου, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, ο οποίος της προσέφερε σε ανάμνηση της επισήμου επισκέψεώς της αντίγραφο του Μνημείου Τριών Ναυάρχων, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Πύλου.

Η κ. Πρόεδρος πριν την αναχώρησή της ευχαρίστησε θερμώς τον κ. Καρβέλα για την φιλοξενία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από την περιοχή και την πλούσια ιστορία της.