Αρχική » Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας στα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας στα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

από christina

Με ιδαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, μνήμη του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία , τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.
Την ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη χοροστατούντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου και ακολούθησε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία πρεξήρχε ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ. κ. Γεράσιμος και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος. Συμπροσευχομένοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και ο Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
Προ της απολύσεως τον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο προσφώνησε κατάλληλα ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη, τον σεβασμό και την υπακοή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ι. Μητροπόλεως προς το σεπτό πρόσωπο του Ποιμενάρχου τους.
Εκ μέρους των συλλειτουργούντων Αρχιερέων ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας εξέφρασε τη δεδηλωμένη αγάπη και την εκτίμηση των αγίων Αρχιερέων προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο και ευχήθηκε εγκάρδια ο Τριαδικός Θεός να του χαρίζει υγεία, δύναμη εξ ύψους και μακροημέρευση.
Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας ευχαρίστησε θερμά τους Σεβ. Αρχιερείς που συνιερούργησαν και να συμπροσευχήθηκαν την ημέρα που ταπεινά άγει τα ονομαστήριά του, κατά τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου.
Προ της απολύσεως τελέστηκε Δοξολογία προς τιμή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε τρισάγιο επι του τάφου στον μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας κυρό Νεκτάριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ