Αρχική » Πρόγραμμα Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 23 έως 29 Οκτωβρίου 2021

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 23 έως 29 Οκτωβρίου 2021

από christina

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και ώρα 4:30 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Παναγίτσας απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου προς ευλογία του πιστού λαού του χωρίου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία των Εγκωμίων του Αγίου.

Ακολούθως το απόγευμα και ώρα 5:30 θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Γριζάνου απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου προς ευλογία του πιστού λαού του χωρίου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και των Εγκωμίων του Αγίου.

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα Ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ΠιαλείαςΕν συνεχεία θα μεταβεί στο χώρο του Ανδριάντα του πρώτου Έλληνα  πεσόντα στον πόλεμο του 1940 Βασιλείου Τσαβαλιάρη όπου θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση και έπειτα θα παρακολουθήσει τις σχετικές εκδηλώσεις.

Το απόγευμα και ώρα 6:00 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου προς ευλογία του πιστού λαού του χωρίου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου το απόγευμα και την Τρίτη 26 Οκτωβρίου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα παραβρίσκεται στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης όπου και θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, Πολιούχου και κραταιού Προστάτου της Αγιοτόκου και ιστορικής πόλεως της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 5:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος σε οδούς της ενορίας.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό με την ευκαιρία της πανηγύρεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ».

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου το πρωί στις 10:30  θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη Εθνική ΕπετείωΕν συνεχεία θα μεταβεί στο Στρατόπεδο Καβράκου όπου θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση και έπειτα θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Το απόγευμα 7:00 έως 10:00 θα τελέσει Εσπερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων επί τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας.

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου το απόγευμα 7:00 έως 10:00 θα τελέσει Εσπερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη μνήμη της Αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ