Αρχική » Ευχαριστίες Πάπα σε Ιορδανία για την προστασία των Χριστιανών Ιράκ και Συρίας

Ευχαριστίες Πάπα σε Ιορδανία για την προστασία των Χριστιανών Ιράκ και Συρίας

από kivotos

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τις αρχές της Ιορδανίας, οι οποίες έχουν δώσει καταφύγιο σε εξόριστους χριστιανούς και άλλους πρόσφυγες από το εμπόλεμο Ιράκ μέσα στους τελευταίους μήνες.

Ήταν τέτοια εποχή πέρσι, όταν εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί άρχισαν να φεύγουν από τα χωριά τους, κυνηγημένοι από το ISIS στο Ιράκ. Υπολογίζεται ότι οι φανατικοί ισλαμιστές έχουν οδηγήσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Ιορδανία και ο Λίβανος δέχθηκαν να φιλοξενήσουν πολλές χιλιάδες χριστιανών οι οποίοι είναι εκείνοι που υποφέρουν και τις περισσότερες διώξεις από τους ισλαμιστές.

Μόλις πρόσφατα, σε πόλη που κατέλαβαν οι φανατικοί του ISIS, δεκάδες κάτοικοι πιάστηκαν όμηροι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν χριστιανοί ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες οι οποίες πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα της περιοχής.

Ο Πάπας στο μήνυμά του ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Ιορδανίας, λέγοντας ότι οι σύγχρονοι μάρτυρες του χριστιανισμού βρήκαν ένα καταφύγιο για να γλιτώσουν από το φανατισμό που κυριαρχεί στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ