Τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

Βρισκόμενος στο Νταρ Ες Σαλάμ της Τανζανίας, όπου πραγματοποιεί ιεραποστολική περιοδεία, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, πληροφορηθείς για την εκδημία της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφης Γεννηματά, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του προς την Οικογένεια της εκλιπούσης και τα μέλη του Κινήματος.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τόνισε ότι η Φώφη Γεννηματά «υπήρξε σπουδαία γυναίκα, έξοχη μητέρα και εργάστηκε με αυταπάρνηση για την πρόοδο της πατρίδας μας».

Αναλυτικά, το συλλυπητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στον αντιπρόεδρο και τα Μέλη του Κινήματος Αλλαγής, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος έχει ως εξής:

«Με βαθειά θλίψη πληροφορηθήκαμε την προς Κύριον εκδημίαν της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κας Φώφης Γεννηματά, με την οποία μας συνέδεε μακροχρόνια οικογενειακή φιλία.

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε σπουδαία γυναίκα που με γενναιότητα, θάρρος και καρτερικότητα αντιμετώπισε το μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρούσε.

Υπήρξε έξοχη μητέρα μιας πολύτεκνης οικογένειας με αρχές και πίστη. Στην πολιτική της σταδιοδρομία και από την θέση της ως πρόεδρος του ΚΙΝ. ΑΛ. εργάστηκε με αυταπάρνηση για την πρόοδο της πατρίδας μας.

Διά του παρόντος Πατριαρχικού Ημών Γράμματος, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την Οικογένεια και τα Μέλη του Κινήματος, προσευχόμενοι όπως ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου κατατάξη την μακαρία ψυχή της μετά Αγίων και Δικαίων.

Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης

† Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄»