Αρχική » Ο Τρίκκης Χρυσόστομος στα 21α «ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ» στην Πιαλεία

Ο Τρίκκης Χρυσόστομος στα 21α «ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ» στην Πιαλεία

από christina

Με λαμπρότητα και ξεχωριστή επισημότητα εορτάστηκαν και φέτος τα 21α «ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ», την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11 π. μ. στην Πιαλεία, προς τιμή του πρώτου πεσόντα Έλληνα στρατιώτη τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 Βασίλη Τσιαβαλιάρη καταγομένου από την Πιαλεία.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Πύλης με την συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας και τους τοπικούς Συλλόγους.

Η αυλαία της εκδήλωσης άρχισε με τη Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια την Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πιαλείας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου συνεπικουρουμένου από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

Ακολούθησε επιμνημόσυνος Δέηση στο Μνημείου του Ανδριάντα Βασίλη Τσιαβαλιάρη στην πλατεία της Πιαλείας, που τέλεσε ο Σεπτός μας ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

Στην συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και η παρουσίαση του 1ου Πολεμικού Ανακοινωθέντος του Έπους 1940 από τoν εκπρόσωπο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί πρώτα από το Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Γεωργίου Παπαβασιλείου που αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της εποχής και τα συμβάντα και φυσικά εξήρε την γενναιότητα του ήρωα Βασίλη Τσιαβαλιάρη πρώτου πεσόντα.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας απήγγειλαν ποιήματα σύμφωνα με το πνεύμα της γιορτής.

Στην συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού με απαγγελία  από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών. Τιμητικές πλακέτες που απεικόνιζαν τον ανδριάντα του Βασίλη Τσιαβαλιάρη έδωσε ο Δήμαρχος Κώστας Μαράβας στον κ. Γεώργιο Παπαβασιλείου και στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιο Δημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ