Αρχική » Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο State Department

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο State Department

από christina

Τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά τη σύντομη αδιαθεσία του, παρακάθησε σε επίσημο πρόγευμα στην Πρεσβεία της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αμερικανική πρωτεύουσα, στο τέλος του οποίου αντηλλάγησαν θερμοί χαιρετισμοί μεταξύ του Πρέσβεως Εξοχωτάτου κ. Murat Mercan και του Πατριάρχου.

Στη συνέχεια η Α.Θ.Παναγιότης απηύθυνε διαδικτυακό Μήνυμα στα εγκαίνια εκθέσεως στο Μουσείο της Βίβλου, στα οποία παρέστησαν μέλη της Πατριαρχικής συνοδείας.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης με τους Σεβασμιωτάτους, Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου τους δέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Υπουργός, Εξοχώτατος κ. Anthony Blinken. Στη συζήτηση εθίγησαν θέματα θρησκευτικών ελευθεριών, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, του φυσικού περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης, όπως ήταν φυσικό, και θέματα της ζωής και της δράσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κυρίως στον τομέα της οικολογίας και των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών διαλόγων, οι οποίοι, εκτός άλλων, συμβάλλουν και στην προαγωγή και εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ