ην Πέμπτη 24  Μαρτίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ.Ιωάννης χοροστάτησε  στον Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο.

Το ίδιο απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως, καθώς και πλήθος κόσμου  υποδέχθηκε αντίγραφο της Ιεράς  Εικόνας της Παναγίας  της Παραμυθίας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Η Εικόνα υπήρξε ευγενική χορηγία της οικογένειας του κ. Βασιλείου Ασίμωφ από τη Μόσχα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον άγιο Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ για την ηγεμονική ευλογία της προσφοράς της Εικόνας και τόνισε ότι η σημερινή μέρα θα αποτελεί ορόσημο για τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας θα συνδέει την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με τον Ιερό Ναό και θα ενισχύει τούς μεταξύ τους πνευματικούς δεσμούς.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του τίμησε την κ. Κατερίνα Ασίμωφ για το μεγάλο δώρο της απονέμοντάς της τον αργυρούν Σταυρό του Αγίου Γεωργίου.