Αρχική » ’’ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021’’ – Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αττικής (ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤ. ΥΛΙΚΟ)

’’ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021’’ – Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αττικής (ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤ. ΥΛΙΚΟ)

από christina

Με κάθε επισημότητα και με τη συγκινητική συμμετοχή αναρίθμητων πιστών, πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, που εψάλη το απόγευμα ώρα 5.00 της κυριώνυμης ημέρας, του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού μας, στο πλαίσιο των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021», χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, πλαισιωμένου από πλειάδα κληρικών και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση.

Στη σύντομη και μεστή πνευματικών και πατριωτικών μηνυμάτων ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Δημητρίου, στην ανεκτίμητη προσφορά του προς το γένος μας και στην ολοζώντανη και θαυματουργό παρουσία του στη ζωή του κάθε πιστού.

Στην ιερά Ακολουθία το παρόν έδωσαν ο π. Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης, η Βουλευτής κ. Άννα Καραμανλή και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις της κυριώνυμης ημέρας των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» ολοκληρώθηκαν με την λιτάνευση τη ιεράς εικόνας και των χαριτόβρυτων αγίων λειψάνων στους δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή πολλών πιστών και την ιερά παράκληση του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου η οποία εψάλη αμέσως μετά την ιερά λιτάνευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ