Αρχική » Θερμή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Πίτσμπουργκ

Θερμή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Πίτσμπουργκ

από christina

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο μέλη της ενορίας των Αγίων Πάντων στο Weirton, την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021. 

 Μετά την επίσημη Δοξολογία για την άφιξη του κ. Βαρθολομαίου, η ενορία παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του, καθώς και στην επίσημη Συνοδεία του, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ κ. Σάββας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Αγαπάτε αλλήλους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη για ενότητα και ειρήνη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που να μπορείτε να κάνετε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που να μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που να μπορείτε να κάνετε ο ένας στον άλλον από την αγάπη.».

Και καταλήγοντας, ευχήθηκε: «Σας ευχαριστώ για αυτό το ζεστό και φιλόξενο καλωσόρισμα. Είθε ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός να χαρίσει σε εσάς, τις οικογένειες και τους αγαπημένους σας χάριν αντὶ χάριτος· και το απέραντο έλεός Του. Αμήν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ