Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ο Ιερός κλήρος και ο λαός των Τρικάλων προϋπάντησαν πανδήμως έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων την Ιερά και Χαριτόβρυτο Δεξιά Χείρα του Αγίου εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής Αιγίνης.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίνης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Γελαδάκης  και το παρέδωσε στα χέρια του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου. 

Αφού τελέσθηκε η προβλεπομένη υπό της Εκκλησιαστικής τάξεως Δέηση ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομιλών, και καλωσορίζοντας τον π. Αμφιλόχιο και τη συνοδεία του, τον ευχαρίστησε για τον κόπο που υποβλήθηκαν να φέρουν το «χαριτόβρυτο Λείψανο» από την Αίγινα το οποίο φυλάσσεται ως ιερό θησαύρισμα στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου.

Ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ για την άδεια και τη μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί στα Τρίκαλα το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.

Τέλος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα για την πρωτοβουλία ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου και τη μεγάλη ευλογία προς την ενορία που είναι Προϊστάμενος, αλλά και ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Τον κ. Χρυσόστομο ευχαρίστησε ο π. Αμφιλόχιος, ο οποίος, μεταφέροντας τις ευχές του σεπτού του Ποιμενάρχου κ. Εφραίμ, κι αυτός επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερη ευλογία για την πόλη μας, για την Μητρόπολή μας και ιδιαιτέρως για τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων η έλευση του μεγάλου Αγίου της Οικουμένης Νεκταρίου. Συμβούλεψε δε τους Τρικαλινούς να μη χάσουν αυτή την ευκαιρία, να προσκυνήσουν τον Άγιο και να λάβουν δι’ αυτού τη Θεία Χάρη.

Δείτε το βίντεο εδώ: Υποδοχή Δεξιάς Χειρός Αγ. Νεκταρίου & Αρχιερατικός Εσπερινός από ομώνυμο Ναό των Τρικάλων 4.11.2021 - YouTube