Αρχική » Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

από christina

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκε σήμερα η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην πόλη της Καλαμάτας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο παμμεγέθης Ενοριακός Ιερός Ναός των Ταξιαρχών στο κέντρο της πόλης.

Την πανηγυρική θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέστηκε τη χάρη των Ταξιαρχών για υγεία και κουράγιο στις δύσκολες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χάνουμε το θάρρος μας και να είμαστε συνεπείς στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων και στον εμβολιασμό, ώστε γρήγορα να απαλλαγούμε από τη σκληρή δοκιμασία της πανδημίας.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος και Π. Μαντάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Α. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Λαμπρός ο εορτασμός και στο εορτάζον παρεκκλήσιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλαμάτας «Ταξιαρχάκης», στην πλατεία Μαυρομιχάλη.

Τη θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Ο π. Φίλιππος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη δύναμη και τη χάρη των Ταξιαρχών και ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους.

Πλήθος πιστών προσήλθε και στους δύο Ιερούς Ναούς, προκειμένου να συμμετάσχει στη θεία Λειτουργία και να λάβει τη χάρη των Αρχαγγέλων.

taxiarxes messinia 1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ