Αρχική » Νέος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Περιστερίου ο Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος (ΦΩΤΟ)

Νέος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Περιστερίου ο Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος (ΦΩΤΟ)

από christina

 Μία σημαντική αγγελία επεφύλαξε η σημερινή εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιάρχων, ημέρα των ονομαστηρίων του Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθόπουλου, τόσο για τον ιερό κλήρο και το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, όσο και για τον ιερό κλήρο και το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Στον Ιερό του Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών παρουσία των τοπικών αρχών.

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο μεταδόθηκε απευθείας μέσω τηλεοράσεως , ραδιοφώνου και διαδικτύου, ενώ την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Κάσσης.  

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών με αγάπη και ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοίνωσε ότι ο αμεσότερος και ο πιο έμπιστος συνεργάτης του, ο οποίος τον ακολούθησε από την Αθήνα στην Λαμία, ο Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, θα συνεχίσει την διακονία του ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, κατόπιν και αδελφικού αιτήματος του νέου Ποιμενάρχου αυτής Σεβασμιωτάτου κ. Γρηγορίου.   

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε μια οικογένεια με τον Σεβασμιώτατο κ. Γρηγόριο και τον π. Άγγελο. Είμαστε πραγματικοί αδελφοί και όχι μόνο συλλειτουργοί και συνδεόμαστε από ετών με δεσμούς ισχυρής φιλίας. Τούτη την ώρα ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος έχει ανάγκη την βοήθεια του π. Αγγέλου στο νέο του ξεκίνημα και όταν αγαπάς έναν αδελφό σου, την αγάπη την δείχνεις μόνο με θυσίες και το να θυσιάζεις τον αμεσότερό σου συνεργάτη εκτός το ότι προξενεί μεν κατ’ άνθρωπον συνοχή και λύπη, ταυτόχρονα όμως δίδει χαρά και ελπίδα, γιατί γίνεται για το καλό της Εκκλησίας πάνω απ’ όλα».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών και ετόνισε ότι οι δύο Ιερές Μητροπόλεις είναι πλέον μία οικογένεια και ο π. Άγγελος θα αποτελεί έναν δυνατό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους.

«Είμαστε δίπλα. Και εσείς θα έρχεστε στο Περιστέρι, αλλά και εμείς συχνά θα ερχόμαστε στην Φθιώτιδα», τόνισε ο κ. Γρηγόριος.

Ο π. Άγγελος με δάκρυα συγκινήσεως και λόγους υιικού σεβασμού, ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αρχιερείς και δέχθηκε τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων και του λαού.

Ο  Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ανέφερε ότι το όνομα του νέου Πρωτοσυκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, καθώς και το όνομα του νέου Καθηγουμένου της Μονής του Αγίου Βλασίου Στυλίδος θα ανακοινωθούν στις αρχές του νέου έτους, ενώ τις αλλαγές στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου Λαμίας θα τις ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ο κ. Συμεών ανακοίνωσε ότι μέχρι τον διορισμό νέου Πρωτοσυγκέλλου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου, τα προβλεπομένα στο άρθρο 6 του «Κανονισμού συστάσεως και διαρθρώσεως υπηρεσιών θέσεων του Ν.Π.Δ.Δ. της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος», θα τα ασκεί ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος προσωπικά.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ