Αρχική » Η σύναξη των Αρχαγγέλων στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Η σύναξη των Αρχαγγέλων στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

από christina
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Ταξιάρχων στην Βόρεια Κέρκυρα και στην ενορία Καβαδάδων.
 
Ο Ιερός Ναός που ήταν ανοικοδομημένος την προηγούμενη δεκαετία, διότι ο παλαιός ναός είχε κατεδαφιστεί, η ευλάβεια των ανθρώπων τον ανοικοδόμησε εκ θεμελίων.
 
Ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε σήμερα στην εορτή των Ταξιάρχων τον νεόδμητο Ιερό Ναό. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε τα τελούμενα της τελετής, προκειμένου να συμμετέχουν και να κατανοούν οι πιστοί την Ιερά ακολουθία. Παρόντες στην μεγάλη αυτή μέρα για το χωριό των Καβαδάδων ήταν ο βουλευτής της Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, ο πρώην βουλευτής κ. Κώστας Παυλίδης, ο δήμαρχος της βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης μαζί με αντιδημάρχους του και πλήθος ενοριτών.
 
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους πιστούς για την σημασία των εγκαινίων στον Ιερό Ναό, αλλά και για την μεγάλη εορτή των αρχιστρατήγων Γαβριήλ & Μιχαήλ και τη σύναξη όλων των αγγελικών δυνάμεων.
 
Ο εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού πατήρ Θωμάς Καμονάχος εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου, προσφώνησε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του στο πρόσωπό του αλλά και για την τελετή των εγκαινίων που με τόσο προσοχή και αγάπη τέλεσε στην ενορία των Καβαδάδων. Ομοίως και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σαούλος Ανδρέας ο οποίος ανέφερε όλο το ιστορικό της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού από τότε έως και σήμερα. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε σταυροφόρο οικονόμο τον πατέρα Θωμά Καμονάχο πολύτεκνο οικογενειάρχη και άοκνο εργάτη του ευαγγελίου.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ