Αρχική » Ανακοινώσεις Ι. Μητροπόλεως Λεμεσού (11-12-13 Νοεμβρίου 2021)

Ανακοινώσεις Ι. Μητροπόλεως Λεμεσού (11-12-13 Νοεμβρίου 2021)

από christina

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του ελεήμονος Πολυούχου της πόλεως μας σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου. Την επομένη Παρασκευή 12 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στον Άγιο Αθανάσιο με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μηνά σήμερα στις 4:30 μ.μ. θα ψαλεί η παράκληση προς τον Άγιο Μηνά. Κατά την διάρκεια των εορτασμών εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Αγίου. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός μέχρι τις 7:00 το βράδυ.

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου από τις 5.30 το απόγευμα και μετά, θα ψήνονται και θα πωλούνται σουβλάκια στην αυλή της εκκλησίας, προς 5 ευρώ η πίτα, μαζί με ποτό. Τα έσοδα θα διατεθούν για το δάνειο του ναού.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας και του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος αύριο Παρασκευή 12 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Αγρυπνία. Επίσης την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 6:00μ.μ. θα ψαλεί η καθιερωμένη Παράκληση των Αγίων Παϊσίου και Αρσενίου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Οσιώτατο Μοναχό Ιωσήφ Διονυσιάτη.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου αύριο Παρασκευή 12 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στις 8:30μ.μ. και στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη στις 8:00μ.μ., όπου κατα την διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου προς προσκύνηση.

Από την Ιερά Σκήτη της Αναστάσεως παρά την κοινότητα του Αγίου Αμβροσίου Λεμεσού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ύψωνα ζητεί νεωκόρο για τις ανάγκες του ναού, κατά προτίμηση συνταξιούχο. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99637764.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Χρυσελεούσης Φασούλας ζητεί νεωκόρο για τις ανάγκες του ναού. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 97694171 και 99558139.

Όσοι από τους ακροατές ενδιαφέρονται να υπογράψουν ηλεκτρονικά την αντίθεσή τους προς την θανατική ποινή εναντίον του θανατοποινίτη Frank J. Atwood (Αντώνιου) μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας (Σύνδεσμοςhttp://chng.it/Snmg2jfdwg)  και να βρούν το συγκεκριμένο link για να υπογράψουν.

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι όλο και πιο συχνά οργανωμένοι πλανόδιοι, κυκλοφορούν σε πολυσύχναστους δρόμους, σπίτια ή γραφεία και πωλούν εικόνες και άλλα είδη ισχυριζόμενοι ότι πωλούν με την ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου για να ενισχύσουν δήθεν το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως. Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού προτρέπει όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους επιτήδειους αυτούς ανθρώπους.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ανακοινώνεται ότι στο προαύλιο του παρεκκλησίου της Αγίας Μαρίνας λειτουργεί καθημερινά έκθεση με κεριά, τάματα, εικόνες, παραδοσιακά εδέσματα και είδη ευλαβείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ