Αρχική » Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου του Ηρακλείου Αγίου Μηνά (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου του Ηρακλείου Αγίου Μηνά (ΦΩΤΟ)

από christina

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος ο Άγιος Μηνάς, ο Πολιούχος του Ηρακλείου. Πλήθος πιστών συνέρρευσαν, τόσο την παραμονή, όσο και την ημέρα της εορτής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου.

Της Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολίτων Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Συμπροσευχομένοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λάμπης και Σφακιών κ. Ειρηναίος, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσσού κ. Πρόδρομος.

Το Θείο λόγο κήρυξε, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας ενώ προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντων αγωνιστών, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τέλος έλαβε χώρα η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και η περιφορά της εικόνας του Προστάτη του Μεγάλου Κάστρου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία το παρών έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου, Ηγούμενοι, Μοναχοί και Μοναχές μοναστηριών της Κρήτης και πλήθος κόσμου.

 

 

 

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ